Evenimentul Zilei > Sport > Decizii pentru viitorul Petrolului Ploiești. Romică Ciobanu, noul antrenor al „Lupilor Galbeni”
Decizii pentru viitorul Petrolului Ploiești. Romică Ciobanu, noul antrenor al „Lupilor Galbeni”

Decizii pentru viitorul Petrolului Ploiești. Romică Ciobanu, noul antrenor al „Lupilor Galbeni”

Campioană de toamnă în Liga a III-a, Petrolul Ploiești își urmează strategia competițională și-a adus un nou antrenor pentru viitorul echipei. Conducerea echipei împreună cu partenerul Veolia au luat această hotărâre pentru implementarea unor noi tehnici de joc, pentru factorul de noutate dar, nu în ultimul, rând pentru ploieșteni, pentru cei care de mai bine de o jumătate de secol se identifică cu această echipă-fanion.

Fostul antrenor, Octavian Grigore, a fost promovat, devenind vicepreședinte al clubului de fotbal. Romică Ciobanu este antrenorul prezentat în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la stadionul “Ilie Oană” din Ploiești. Acesta îl înlocuiește pe Grigore, cel care a dus echipa din Liga a IV-a în Liga a III-a, în acest sezon.

Ciobanu a fost până în acest moment antrenorul echipei de fotbal din Alexandria, tot din Liga a III-a, Jorj Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România, prezent la conferință, a detaliat alegerea noului antrenor. „Am ales pe baza unei evaluări pe care am făcut-o din punct de vedere managerial. Sunt reguli de bază ale managementului. L-am întrebat pe om ce gândește, ce-ar face în anumite situații, cum vede lucrurile și dacă ar ceda la presiuni. L-am văzut în mai multe meciuri pe domnul Ciobanu, nu doar în cel cu Petrolul. A fost ferm în susținerea ideilor pe care le are. De asta are Petrolul nevoie nu de un yesman”, a explicat managerul Veolia.

O parte dintre fanii ploieșteni au reproșat noului antrenor  lipsa unui CV bogat, însă pentru conducerea clubului acest lucru nu a fost o problemă. „Dacă peste un an și jumătate constatăm că avem un viitor Contra, oare vom spune că am apreciat corect? Trebuie să facem pași mici, dar siguri. Știm ce vrem să facem. Vrem să promovăm. Nu este ușor, nu suntem singurii, vor și alții”, a precizat Jorj Mădălin Mihailovici.

La rândul său, Romică Ciobanu, are încredere în calitățile sale de organizator și tehnician. „Fiecare antrenor are principiile și filosofia lui. Voi implementa un nou sistem de joc, voi cere echipei să fie agresive, dar asta nu înseamnă rupere de picioare, ci agresiune prin efortul fizic de pe teren, adică să punem adversarul tot timpul sub presiune. Sper să reușesc.

Nu caut un model de antrenor. Modelul vreau să fiu eu. Nu sunt omul cărților și consider că meseria se fură. Îmi place jocul ofensiv, încerc să domin întotdeauna jocul. Încerc să mă documentez și să mă inspir din ceea ce văd la echipele de top.  Într-un vestiar nu sunt mimoze sau jucării de porțelan. Fotbalul este un sport dur iar jucătorii trebuie să fie conștienți de acest lucru. Am fost asemănat cu Cozmin Contra și mă onorează acest lucru. Îmi place să-i îndemn pe jucători la muncă și să-şi domine adversarul. Cred că din acest motiv am fost comparat cu el”.

Tavi Grigore a fost promovat, nu înlăturat

La rândul său, fostul antrenor, Octavian Grigore, a demontat zvonurile despre înlăturarea lui. „Am făcut sau voi face ceea ce am făcut de la începutul proiectului. Acest proiect a plecat la drum în fromula Cristi Vlad, Tavi Grigore, Mircea Dridea și în continuare avem nevoie de unitate, de un parcurs așa cum ni l-am propus cu totul, performant”, a spus fostul antrenor, devenit vicepreședinte al clubului.

Același lucru l-a explicat și președintele clubului, Cristi Vlad: „Noi nu am renunțat la Tavi Grigore. Văd că sunt foarte multe voci care spun că noi l-am demis pe Tavi. Repet: Tavi a făcut un pas în față. Am vrut să aducem un antrenor dornic de performanță, care să meargă în față și să ducă drumul mai departe. Au fost discuții și pentru alte variante. Noi am căutat un antrenor care să ne ajute să ducem echipa mai departe. Ne-am oprit la Romică, pentru că am considerat noi că planul lui corespunde cu ceea ce ne dorim. Și dacă aduceam un nume mare la nivelul acesta, nu ne garanta o evoluție spectaculoasă a echipei. Noi am considerat că la acest moment Romică este un antreor tânăr care ne poate duce mai departe.”

Veolia este partenerul Petrolului, nu sponsor

Pe final, Jorj Mădălin Mihailovici, a explicat faptul că statutul Veolia raportat la Petrolul Ploiești este altul decât cel de sponsor. „Veolia nu este sponsor. Sponsor înseamnă altceva. Statutul echipei arată că Veolia este partener finanțator, pune bani la această echipă, construiește viitorul acestei echipe. Veolia nu a luat un leu, Veolia a dat totul. Nu suntem sponsori, ci parteneri finanțatori, iar eu sunt și partener, și susținător”, a explicat Mădălin Mihailovici.

Acesta a subliniat și faptul că are încredere în continuare în echipă, iar intenția este ca Petrolul să ajungă în Liga I. „Nu sunt nicidecum dezamăgit. Cred că ar trebui să nu uităm de unde am plecat, ce eforturi se fac pentru ca această echipă să crească zi de zi. În toată această perioadă, noi, cei care suntem la conducerea acestei echipe, am fost singuri. Eu nu pot să judec decât managerial. La urmă trebuie să existe rezultatul. Când Veolia s-a implicat, au fost mulți care au spus că nu ne pricepem la nimic, dar rezultatele arată contrariul. Trebuie să înțeleagă toată lumea faptul că deciziile manageriale le ia managerul, oriunde în lumea aceasta”, a mai spus Mihailovici.