Evenimentul Zilei > Justitie > Decizie-șoc venită în toiul nopții. Milionarul român a fost eliberat! News Alert
Decizie-șoc venită în toiul nopții. Milionarul român a fost eliberat! News Alert

Decizie-șoc venită în toiul nopții. Milionarul român a fost eliberat! News Alert

Fostul acționar de la Dinamo, Dragoş Săvulescu, a fost eliberat din arestul poliţiei din Italia. Săvulescu în vârstă de 45 de ani, Săvulescu era dat în urmărire internaţională după ce a părăsit ţara la aflarea sentinţei în februarie 2019.

Dragoș Săvulescu fusese acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi a făcut parte dintr-un grup infracţional organizat care a prejudiciat statul român cu 112 milioane de euro într-un dosar referitor la retrocedarea de plaje şi faleze în Constanţa şi Mamaia.

Pe 13 ianuarie, autorităţile italiene au anunţat că Dragoş Săvulescu s-a predat la poliţia din Napoli, fiind însoţit de un avocat.

Nu a plătit cauțiune

Conform unor surse citate de Pro TV, instanţa din Italia a decis să-l elibereze fără să-i impună condiţii sau restricţii – mai mult, Săvulescu a părăsit arestul fără să plătească vreo cauţiune. Nu este sigur dacă decizia prevede detalii despre extrădarea în România.

Săvulescu este acuzat că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. Anchetatorii au stabilit că Cristi Borcea s-a asociat cu alţi doi învinuiţi din dosar, Georgică Giurgiucanu şi Emil Dragoş Săvulescu, în societatea comercială „Holiday Club Neptun” SA. Săvulescu şi Giurgiucanu ar fi intrat, ilegal, în posesia unor drepturi succesorale ce aparţineau unei persoane în vârstă – Ivonne Aline Buzescu-Movilă. Aceasta moştenise proprietăţi impresionante în Bucureşti şi Constanţa şi lăsase partea sa din moştenire Academiei Române, printr-un testament încheiat în primăvara anului 2001.