Evenimentul Zilei > International > ESTE OFICIAL! SCANDALUL dintre André Rieu și Gheorghe Zamfir, TRANȘAT de judecători. DECIZIA a fost luată!
ESTE OFICIAL! SCANDALUL dintre André Rieu și Gheorghe Zamfir, TRANȘAT de judecători. DECIZIA a fost luată!

ESTE OFICIAL! SCANDALUL dintre André Rieu și Gheorghe Zamfir, TRANȘAT de judecători. DECIZIA a fost luată!

Decizie în cazul Rieu-Zamfir! Judecătorii Tribunalului Roermond au hotărât astăzi să anuleze amenda primită de violonistul André Rieu partea Inspectoratului Olandez de Muncă. El ar fi trebuit să plătească 116.550 de euro pentru prestația cântăreților de nai, minori, la 7 concerte ținute în vara lui 2015 la Maastricht. Judecătorii au considerat că cei 12 copii de la compania muzicală a virtuosului artist român Gheorghe Zamfir au cântat până la miezul nopții, ori minorii nu au voie să muncească decât până la ora 23.

În prima instanță André Rieu a primit o amendă mai mare de 233 de mii de euro, care apoi a fost redusă la jumătate.

Avocatul artistului, Sander Lely a susținut că, la ora aceea, copiii au fost pe scenă timp de câteva minute, doar pentru a saluta mulțimea la finalul concertului. "Este practica obisnuită a lui Andre Rieu de a avea toata lumea pe scenă la finalul serii, pentru a saluta publicul", a declarat Sander Lely.
André Rieu  a contestat amenda pe 24 octombrie susținând că Gheorghe Zamfir este vinovat de această situație, întrucât artistul român ar fi fost responsabil de prestațiile micilor artiști, potrivit stiridiaspora.com.

Judecătorii i-au dat dreptate astăzi lui André Rieu pe motiv că probele administrate în proces de către Inspecția de Muncă nu au fost suficient de puternice, scriu jurnaliștii belgieni de la SudInfo.

De unde a început scandalul dintre cei doi

Gheorghe Zamfir l-a acompaniat pe celebrul artist olandez în concertele programate în Maastricht, Olanda în 2015. Zamfir a plecat atunci însoţit de taraful său, dar şi de circa 30 de români, dansatori din Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania şi de micii interpreţi la nai pe care publicul român i-a putut admira concertele ce au avut loc în Piaţa Constituţiei.