Stewart susţine că numărul deţinuţilor încarceraţi în penitenciarele din Marea Britanie s-a dublat, începând cu anii 90.

Mimistrul Justiţiei britanic propune ca pedepsele cu închisoarea de maxim 6 luni să fie anulate, pentru o decongestionare a centrelor de detenţiei din Regatul Unit. Excepţie vor face autorii infracţiunilor cu violenţă.

Potrivit acestuia, numai în Anglia şi Ţara Galilor sunt încarcerate în fiecare an 30.000 de persoane. Printre acestea se află, hoţi de buzunare, hoţi din magazine, persoane care ar putea fi eliberate, pericolul social al infracţiunilor fiind redus.

„Dacă bagi în puşcărie o persoană pentru trei sau patru săptămâni, aceasta îşi va pierde casa, locul de muncă, familia şi reputaţia”,  aspus Stewart.

„Vor intra în contact cu infractori condamnaţi pentru fapte grave, apoi îi lăsăm din nou liberi pe străzi. Singuranţa publică ar fi mai bine protejată dacă am scădea presiune de pe centrele de detenţie”, a adăugat ministrul britanic de Justiţie.

„Sentinţele de scurtă durată sunt ineficiente. Acestea le oferă celor condamnaţi posibilitatea de a intra ăn contact cu infractori periculoşi, ceea ce conduce la o creştere a infracţionalităţii, după eliberare”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului britanic de Justiţie, potrivit theguardian.com.

 

Te-ar putea interesa și: