Evenimentul ZileiInternationalDecizie inedită! O piață din capitala Franței va purta numele unei mari personalități din România

Decizie inedită! O piață din capitala Franței va purta numele unei mari personalități din România

Decizie inedită! O piață din capitala Franței va purta numele unei mari personalități din România
O piață din Paris va fi botezată cu numele marelui compozitor român George Enescu, cel care a decedat în anul 1955 în capitala Franței.

O piață din capitala Franței, Paris, va purta numele marelui compozitor român George Enescu (1881-1955), cel care a murit în metropola franceză. Decizia a fost anunțată pe Twitter de primarul adjunct al oraşului, Laurence Patrice.

O piață din Paris va purta numele compozitorului român George Enescu. Anunțul a fost făcut de primarul adjunct al capitalei Franței

Mă bucur că Consiliul Primăriei din Paris a votat propunerea pe care am făcut-o împreună cu Delphine Bürkli (n.r. – primar al arondismentului), în semn de omagiu faţă de virtuosul compozitor român George Enescu. O piaţă îi va purta astfel numele în arondismentul al nouălea, pe care îl iubea atât de mult. A fost unul dintre acei mari artişti europeni deveniţi parizieni iluştri’”, a scris Laurence Patrice pe rețeaua de socializare.

Decizia a fost salutată pe Facebook și de ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu. „În anul Enescu, superb omagiu adus compozitorului român. În curând, va exista o piaţă în Paris care va purta numele genialului artist. Azi dimineaţă, Consiliul Primăriei Parisului a votat această decizie.

sursa: Twitter

Cu câteva zile în urmă, Primăria din arondismentul al 9-lea luase aceeaşi hotărâre. În acest arondisment, nu departe de Opera Garnier din Paris, va fi amplasată Piaţa Enescu – este locul în care compozitorul şi violonistul roman şi-a petrecut cea mai mare parte a anilor parizieni”, a scris Luca Niculescu vineri pe rețeaua de socializare.

S-au împlinit 140 de ani de la nașterea marelui compozitor

Decizia primăriei Parisului încheie Anul Enescu, care marchează împlinirea a 140 de ani de la naşterea compozitorului român şi care, sub patronajul celor doi preşedinţi, Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron, a cuprins o serie de evenimente omagiale printre care: prezenţa Orchestrei Naţionale a Franţei la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Enescu şi montarea operei ”Oedip” la Opera Bastille, a mai scris ambasadorul României la Paris pe pagina sa de Facebook.

 


Accesează: