În fața judecătorilor vor fi chemate atât de companiile Facebook, Twitter și Google, cât și a directorii executivi ai acestor platforme.

Procese colective împotriva Big Tech

Donald Trump a declarat că el este reclamantul principal în aceste procese de colectivă. Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii susține că a fost cenzurat pe nedrept de aceste companii.

„Cerem să înceteze politica pumnului în gură, să se renunțe la lista neagră, la interzicerea‌ și anularea oamenilorm pe care le cunoașteți atât de bine”, a declarat Trump la o conferință de presă organizată pe terenul său de golf din Bedminster, New Jersey.

Reclamațiile au fost depuse la Curtea Districtuală a SUA din sudul Floridei.

Războiul lui Donald Trump cu Twitter și Facebook

Trump a fost suspendat de pe Twitter și Facebook după ce adepții săi au luat cu asalt clădirea Capitoliuiui pe 6 ianuarie. Companiile au declarat că au luat această măsură îngrijorate că va incita la violențe suplimentare. În prezent, fostul președinte nu mai poate posta pe nicio platformă.

Cu toate acestea, fostul președinte al Statelor Unite ale Americii Donald Trump a continuat să pretindă că a câștigat alegerile prezidențiale, chiar dacă oficialii electorali de stat și locali, propriul său procuror general și numeroși judecători, inclusiv unii pe care chiar el i-a numit, au spus că nu există dovezi de fraudă în masă.

Conform secțiunii 230 din Legea privind decența în domeniul comunicării din 1996, companiile de internet sunt, în general, scutite de răspundere pentru materialele pe care utilizatorii le postează. Legea permite platformelor de socializare să își modereze serviciile prin eliminarea postărilor care încalcă propriile standarde.

Trump și alți politicieni susțin de multă vreme că Twitter, Facebook și alte platforme de socializare au abuzat de această portiță legală.

Facebook, Google și Twitter au refuzat să comenteze acuzațiile fostului președinte, scrie site-ul National Publlic Radio.