Cancelarul Angela Merkel a spus că stoparea răspîndirii coronavirusului este în momentul de faţă sarcina centrală a guvernului.

Așa că, începând de luni, 16 martie, de la ora 8:00 se vor închide toate punctele de frontieră  de la granița Germaniei cu Franța, Elveția și Austria.

Cancelarul Angela Merkel, prim-ministrul Bavariei, Markus Söder, ministrul federal de interne Horst Seehofer, ministrul Sănătăţii Jens Spahn, prim-ministrul Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann, premierul Saarland, Tobias Hans şi prim-ministrul Renania-Palatinat, Malu Dreyer, au convenit ca graniţele cu cele trei ţări să se închidă începând de luni, ora 08:00 a.m.

Grupul a fost de acord că vor exista controale mai stricte.

Singurele excepţii ar putea fi în cazul navetiştilor şi transporturilor de mărfuri.

În urmă cu cîteva zile s-a recomandat cetăţenilor să-şi facă provizii cu alimente – pentru cel puţin 10 zile. În acelaşi timp s-a recomandat respectarea normelor de igienă. Persoanele răcite pot să ceară medicilor prin telefon scutiri medicale, care automat sunt trimise instituţiilor în care lucrează. Scutirile se acordă pentru 10 zile.

Guvernul a decis să sprijine sistemul medical cu 1 miliard de euro. Reprezentanţi ai economiei au avertizat despre o posibilă recesiune. Guvernul a promis că va face totul pentru a ameliora consecinţele economice ale epidemiei, potrivit stiridiaspora.ro