Evenimentul Zilei > Justitie > Decizie-surpriză a CSAT privind arhiva SIPA. Toate documentele arhivate deținute de Consiliu for ajunge la Comisia parlamentară
Decizie-surpriză a CSAT privind arhiva SIPA. Toate  documentele arhivate deținute de Consiliu for ajunge la Comisia parlamentară

Decizie-surpriză a CSAT privind arhiva SIPA. Toate documentele arhivate deținute de Consiliu for ajunge la Comisia parlamentară

Comisia parlamentară de anchetă privind arhiva SIPA va primi de la Consiliul Suprem de Apărare a Țării toate documentele arhvate care vizează fostul serviciu secret care acționa sub Ministerul Justiției.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a decis, în ședința de marți, să pună la dispoziţia Comisiei de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind desfiinţarea Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie documentele şi înscrisurile aflate în arhiva CSAT în legătură cu această instituţie, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, citat de agerpres.ro.

 

Potrivit sursei citate, pe ordinea de zi a şedinţei CSAT s-a aflat solicitarea preşedintelui Comisiei parlamentare de anchetă de a se clarifica aspecte care ţin de desfiinţarea Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie.

„Membrii Consiliului au decis să pună la dispoziţia Comisiei toate documentele şi înscrisurile aflate în arhiva CSAT în legătură cu această instituţie”, precizează comunicatul citat.

După această decizie, președintele Comisiei privind anchetarea arhivei SIPA, senatorul PSD Viorel Salan, spune că solicitase CSAT să trimită spre investigare datele și informațiile care privesc aceste documente, dar nu a primit încă niciun act dintre cele cerute.

„Comisia urmăreşte atingerea obiectivelor care sunt stabilite, ori prin aceasta modalitatea de culgere a datelor şi informaţiilor este fie prin adresarea unor documente, unor adrese către instituţii care pot să ne furnizeze anumite elemente cu privire la arhiva SIPA, respectiv prin audierea unor persoane. Şi pot să vă confirm că am solicitat şi către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) punerea la dispoziţie a unor date şi informaţii care vizează arhiva SIPA şi respectiv a unor aspecte rezultate chiar din unele comisii care au fost constituite la nivelul Ministerului de Justiţie. Nu am primit încă”, a afrimat Salan, citat de Mediafax.