Evenimentul Zilei > Actualitate > DECIZIE CONTROVERSATĂ a Guvernului. Şeful pompierilor a fost SCHIMBAT DIN FUNCŢIE în timp ce ROMÂNIA FIERBE din cauza protestelor
DECIZIE CONTROVERSATĂ a Guvernului. Şeful pompierilor a fost SCHIMBAT DIN FUNCŢIE în timp ce ROMÂNIA FIERBE din cauza protestelor

DECIZIE CONTROVERSATĂ a Guvernului. Şeful pompierilor a fost SCHIMBAT DIN FUNCŢIE în timp ce ROMÂNIA FIERBE din cauza protestelor

Numit în funcţie după tragedia de la Colectiv, generalul maior Ovidiu Vasilică a fost schimbat din funcţie, vineri, la propunerea ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan. Decizia a fost semnată de primul ministru, Sorin Grindeanu, pe motiv că ofiţerului i-a încetat împuternicirea, deşi Ministerul de Interne se confruntă cu proteste masive de stradă. În locul generalului Vasilică a fost împuternicit colonelul Marin Dragne, fost prim-adjunct al şefului IGSU.

Inspectoratul general pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că, începând cu data de 3 februarie a.c., prin decizie a primului ministru, generalului maior Ovidiu Vasilică îi încetează împuternicirea exercitării atribuțiilor funcției de inspector general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Decizia vine ca urmare a împlinirii termenului de un an, prevăzut de legislația specifică pentru care un ofițer poate fi împuternicit să exercite atribuțiile unei funcții, precizează aceeaşi sursă.

Generalul Ovidiu Vasilică a fost împuternicit la comanda IGSU pe 4 februarie 2016, prin decizie a fostului premier, Dacian Cioloş. El a fost primul ofiţer de jandarmi care a aocupat această funcţie.

„Începând cu data de 4 februarie a.c., prin decizie a primului ministru, a fost împuternicit pentru a îndeplini atribuțiile funcției de inspector general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, domnul colonel Daniel-Marian Dragne”, a precizat IGSU.

Colonelul Marin Dragne, noul şef al IGSU

Conform prezentării făcute de IGSU, colonelul Daniel-Marian Dragne deține, din anul 2014, funcția de prim-adjunct al inspectorului general al IGSU. Cu o experienţă de peste 20 de ani în această Armă, noul comandant al salvatorilor militari este absolvent al Facultății de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție „A.I.Cuza” din București (promoția 1999).

Pe parcursul carierei militare a ocupat diferite funcţii de comandă în cadrul Facultății de Pompieri, funcții de specialist în cadrul Statului Major al Comandamentului Pompierilor Militari, șef al structurii de control din inspectoratul general.

„Pe timpul exercitării funcției de prim-adjunct al inspectorului general, ofițerul a reușit integrarea structurilor operative și preventive sub o coordonare unitară, aspect orientat spre eficientizarea acțiunilor și misiunilor instituționale”, a adăugat IGSU.