Avocata Lorette Luca a declarat, sâmbătă seară, la Antena 3 că „În momentul arestării, domnul Stan Mustață nu era foarte sănătos, dar nici bolnav evident. La scurt timp, a făcut un accident vascular. I s-au acordat îngrijiri medicale. În timpul executării prevenției, starea de sănătate i s-a agravat. A fost încarcerat la Penitenciarul Rahova, ulterior a fost transferat la Jilava.  La 2 noaptea, a fost urcat în mașină și dus la Penitenciarul Giurgiu, acolo unde directorul a decis să îl trimită la spital. S-a luat decizia să îl trimită din nou la București. În momentul în care a întrebat „de ce mă duceți la Giurgiu?” i s-a spus „trebuie să executați”, a spus avocata Lorette Luca.

Întrebată care au fost motivele care au stat la baza acestor transferuri, avocata a zis că „cineva voia să îi închidă gura lui Mustață”.

Avocata Lorette Luca mai menționează și despre un anumit caiet cu secrete al fostului judecător. „Sunt foarte curioasă dacă doamna Elena va primi acel caiet în care Mustață a scris toate însemnările legate de toate situațiile”.