Evenimentul ZileiSocialDecembrie „negru” pentru bugetari. Lovitură înainte de Crăciun. News Alert

Decembrie „negru” pentru bugetari. Lovitură înainte de Crăciun. News Alert

Decembrie „negru” pentru bugetari. Lovitură înainte de Crăciun. News Alert
Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a declarat joi în cadrul unei emisiuni televizate că intenţionează să iniţieze o modificare a organigramei instituţiei.

În viziunea ministrului se va reduce numărul funcţionarilor şi vor fi sportite efectivelor operative.

„Intenţionez ca în viitor (…), începând cu decembrie, să gândim o restructurare a ministerului. În prezent, ministerul are o organigramă extrem de stufoasă în zona, să zicem, pasivă, în zona funcţionarilor, în zona aparatului central sau a aparatului unui inspectorat judeţean şi mai puţin spre zona infracţională, spre zona de legătură directă cu cetăţeanul, cu fenomenul criminogen, cu clanurile de interlopi”, a declarat Vela.

El a admis, totodată, că este nevoie de o dotare mai bună a poliţiştilor, pentru a putea face faţă structurilor de crimă organizată care dispun uneori de resurse superioare.

„Avem o deficienţă în documentarea acestor reţele şi, nu în ultimul rând, avem o deficienţă în dotarea poliţiei de a lupta eficient împotriva lor. (…) Noi ne confruntăm (…) cu o zonă infracţională care este foarte bine dotată, organizată, de la mijloace tehnice până la posibilităţi de comunicaţii, de mobilitate”, a mai spus Marcel Vela.

Potrivit lui Vela un alt obiectiv al său este creşterea încrederii populaţiei în structurile MAI, după declinul înregistrat în ultimii ani, anunță RomaniaTV.

 


Accesează: