Evenimentul Zilei > Monden > De la Obama la Hamilton. Actorul Chadwick Boseman, omagiat de celebrități
De la Obama la Hamilton. Actorul Chadwick Boseman, omagiat de celebrități

De la Obama la Hamilton. Actorul Chadwick Boseman, omagiat de celebrități

Nume mari din lumea divertismentului, sportului și politicii îi aduc un  ultim omagiu actorului american Chadwick Boseman, care a murit la vârsta de 43 de ani.

Vedeta filmului Black Panther a fost diagnosticată cu cancer la colon în 2016, dar nu a vorbit niciodată public despre acest lucru.

Familia sa a declarat că a filmat multe dintre peliculele sale recente în timp ce trecea prin „nenumărate intervenții chirurgicale”.

Printre cei care i-au adus omagii se numără și fostul președinte american Barack Obama, care a declarat că actorul a fost „binecuvântat”.

„Chadwick a venit la Casa Albă pentru a lucra cu copiii când juca rolul lui Jackie Robinson”, a scris Obama pe Twitter, referindu-se la filmul 42 din 2013, adăugând: „S-ar putea spune acum că el a fost binecuvântat. Să fii tânăr, talentat și de culoare; să folosească această putere pentru a le da eroi la care să se uite în sus, să facă toate acestea în timp ce se afla în suferință – ce mod de a-și folosi vârsta.”

Pilotul Lewis Hamilton și-a dedicat pole position-ul obținut la Marele Premiu al Belgiei memoriei actorului.

„A inspirat o întreagă generație de tineri bărbați și femei de culoare și le-a oferit un adevărat supererou pe care să-l admire. Odihnește-te în pace, prietenul meu”, a scris acesta pe Twitter.

De asemenea, alți colegi actori și celebrități au adus un omagiu lui Boseman prin intermediul rețelelor de socializare în urma anunțului morții sale, inclusiv a mai multor co-vedete din seria Avengers.

„Decesul lui Chadwick este absolut devastator”, a transmis Kevin Feige, preşedinte şi CCO al Marvel Studios. „A fost T’Challa al nostru, Pantera noastră Neagră şi dragul nostru prieten. De fiecare dată când apărea pe platou, radia farmec şi bucurie şi de fiecare dată când apărea pe ecran făcea ceva absolut de neuitat”.

Rolul pentru care va rămâne în memoria fanilor este cel al Regelui T’Challa din Wakanda, care era în același timp războinicul supereroul Black Panther. Filmul lansat în 2018 a fost a fost prima peliculă dedicată unui supererou de culoare și prima producție de acest gen nominalizată pentru Oscarul pentru cel mai bun film, scrie digi24.ro.

Pe lângă rolul de Black Panther, primul supererou afro-american care a obţinut propriul său film Marvel, Boseman l-a interpretat anterior pe legendarul jucător de baseball Jackie Robinson şi cântăreţul James Brown în filmele biografice „42” şi, respectiv, „Get On Up”.

Actorul urma să apară într-un al doilea film Black Panther, care este încă lucru. Ultima sa apariţie au fost în „Da 5 Bloods”, de Spike Lee, pe Netflix.