De ce trebuie să credem în inocența lui Florian Coldea. Zis F.C. Zis Șefu’ cel Mare

De ce trebuie să credem în inocența lui Florian Coldea. Zis F.C. Zis Șefu’ cel Mare Dan Andronic, editorialist sursa: Arhiva EVZ

M-am simțit ușurat când am văzut că jurnaliștii Ioana Ene Dogioiu, Cristian Tudor Popescu, Cătălin Tolontan, Dan Tapalagă au sărit în apărarea unor victime ale Binomului. Bucuria mi-a fost cu atât mai mare cu cât era vorba despre doi pensionari lăsați de 6-7 ani la vatră de SRI cu o pensie de doar câteva mii de euro pe lună. Inflația galopantă și cheltuielile strict necesare unui trai decent i-au determinat să intre în jungla firmelor de consultanță. O zonă de concurență acerbă și greu de digerat de niște oameni plini de candoare, neprihăniți și curați la suflet.

Cred că ați înțeles că mă refer la noul caz al DNA. În care un avocat, Doru Trăilă, asistat de generalii SRI (r) Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, au cerut 600.000 de euro pentru a ușura sentința unui om de afaceri, Cătălin Hideg. Care a avut lipsa de caracter să-i înregistreze și să-i reclame la DNA. Dând prilej unor procurori să întocmească un dosar penal.

Numai că în orice nenorocire zace o oportunitate, așa că o pleiada de caractere jurnalistice (unele nume amintite mai sus) au sărit să le ia apărarea. De fapt SĂ-I IA apărarea. Un efort demn de aplaudat.

Florian Coldea, o misiune jurnalistică

De ce? Pentru că într-o democrație puternică, autentică, rolul Presei este acela de a semnala abuzurile puterii. Chiar dacă asta înseamnă amestec în treburile Justiției, dar cine mai poate pune stavilă indignării în fața unui abuz? Cristian Tudor Popescu, Tolontan, Tapalagă și Dogioiu au ieșit rând pe rând, dar uniți în cuget și simțire, ca să ne spună că Dosarul Coldea-Dumbravă este foarte slab. Acesta conține aspecte interpretate răuvoitor, mai mult au indicii rezonabile că are loc un abuz al procurorilor anti-corupție. La unison se sublinia o singură idee: Florian Coldea (fostul prim-adjunct al SRI) nu are nici o “faptă”!

Ne puteți urmări și pe Google News

Și nu putem să nu le dăm dreptate! Procurorii DNA au descoperit un lucru natural, firesc, în concordanță cu morala creștină și legalitatea laică. Florian Coldea, zis FC, zis Șefu’ cel Mare, era omul potrivit la locul potrivit.

Ce făcea omul cu poreclă de echipă de fotbal

În calitate de „șef” al unei „echipe” ce pretinde că poate influența actul de justiție și chiar să îl controleze și în condițiile în care, încă din anul 2019, a fundamentat împreună cu ceilalți coautori un mod de operare, prin încheierea unui contract cadru de consultanță între S.C.P. „Doru Trăilă și Asociații” și SC Wise Line Consulting SRL (fostă Intell Cube Consulting SRL) și a unui contract de consultanță generală între SC Wise Line Consulting SRL (societate controlată de către Dumbravă Dumitru) și SC Strategic Sys SRL (societate controlată de către Coldea Florian) pentru a ascunde legătura între beneficiarul serviciilor pretins a fi de asistență juridică și numiții Coldea Florian și Dumitru Dumbravă”. citat din Ordonanța DNA, pasaj referitor la Florian Coldea.

Cine putea fi mai îndreptățit să dea consultanță unui om de afaceri trimis judecată pentru fraudă cu fonduri europene decât cel care a creat Binomul din Justiție. Adică era normal ca după ce a muncit ani la rândul la edificarea Binomul Coldea-Kovesi să vină alții să ia banii? De pe munculița lui Florian Coldea și Dumitru Dumbravă...

Sau poate vă așteptați ca Florian Coldea, zis FC, zis Șefu’ cel Mare să se ducă la Monaco cu fraierii? Să stea pe marginea bordurii, în față la Cafe du Paris, să facă selfiuri cu mașinile luxoase și să soarbă cu economie dintr-un cappuccino la plic? Asta nu ar fi fost just! După atâta muncă, că doar nu i-a fost ușor să suporte whiskyurile cu Traian Băsescu și George Maior, merita mult mai mult! Măcar o șampanie și un caviar la L’Avenue, de maxim 800 euro sticla și lingurița de icre negre. Mai mult nu-și permitea într-o zi, avea cheltuieli de suportat și la București, Dubai, Tirana sau Viena.

Nu-l putem bănui de lucruri necurate pe omul care l-a impresionat pe CTP

Chiar puteți crede că cel poreclit de răuvoitori Generalul Negru era în stare să pervertească cursul Justiției pentru câteva sute de mii de euro? Sunteți o victimă a propagandei răuvoitoare, clar! Sau îl credeți pe Ion Cristoiu care spunea că generalul SRI era doar un bișnițar!

Fals. Fals. Fals. De trei ori fals! Pentru că Florian Coldea era inteligent, “rațional și dedicat meseriei cu informațiile”. Așa l-a descoperit în numeroase întâlniri “Crucișătorul Presei”, Cristian Tudor Popescu, după cum singur se autodenunță. Nu e singurul pe care l-au năpădit amintirile despre întâlnirile cu Coldea.

Să nu credeți că CTP și FC aveau o relație specială, era doar una de muncă. Mai mult munca lui Florian Coldea, zis FC, zis Șefu’ cel Mare. Nu a avut un destin aparte CTP, au mai navigat în siajul inteligenței și fondurilor sale operative Dan Tapalagă, Ioana Ene-Dogioiu, Cătălin Tolontan, alături de alți  jurnaliști. Fără nici o legătură cu trecutul comun, toți au constatat că Dosarul Coldea-Dumbravă este subțire!

Florian Coldea nu a fost repetent, ci doar neatent

De fapt, e la mintea Cocoșului! Nu vă gândiți la Dorin Cocoș, mergeți prea departe cu amintirile.

Un tip inteligent ca Florian Coldea, zis FC, zis Șefu’ cel Mare nu se dă prins ușor. Cum ai putea să-l crezi pe Mirel Curea care spunea despre Generalul FC că era (doar) un repetent gângav. Că a fost ajutat de un fost “securist”, generalul Dan Gheorghe, să termine o facultate și ajungă șef la Antitero. Doar au stat de atâtea ori la aceeași masă cu acest tip rafinat, care bea vinul roșu ușor îndoit cu gheață. Ca francezii!

Cum ar putea crede CTP&Co. susținerile procuroarei DNA Mihaela Iorga Morar potrivit cărora contractele de consultanță de zeci de mii de euro erau decontate cu niște rapoarte banale, generale, când ei înțeleg că așa e normal! Un General nu poate da rapoarte de consultanță decât cu caracter general! Doar nu era Florian Coldea căprarul lui Doru Trăilă, ci invers! Să zică mersi că le-a dat și pe alea…

Ordonanță DNA: În perioada noiembrie 2023 – februarie 2024 (Florian Coldea) a încasat de la martorul denunțător o parte din suma pretinsă împreună cu numiții Dumbravă Dumitru și Trăilă Doru - Florel pentru exercitarea influenței asupra magistraților, tranzacțiile financiare fiind disimulate prin încheierea celor două contracte de asistență juridică cu martorul denunțător și a contractelor de consultanță între societatea de avocatură și firma SC Wise Line Consulting SRL (controlată de către numitul Dumbravă Dumitru), pe de o parte, și între firma SC Wise Line Consulting SRL și SC Strategic Sys SRL (controlată de Coldea Florian) pe de altă parte, facturile fiscale emise între societățile implicate, în baza acestor contracte atestând servicii de consultanță fictive

Fac zid în fața abuzurilor DNA

Dar cel mai solid argument în favoarea celor menționați mai sus, jurnaliștii convinși de inocența lui Florian Coldea este altul: Consecvența în fața abuzurilor Binomului!

Toți cei menționați, Ioana Ene Dogioiu, Cristian Tudor Popescu, Cătălin Tolontan, Dan Tapalagă, etc au un lung istoric de poziții ferme în apărarea celor năpăstuiți de Binom.

Au scris zeci de articole depre Protocoalele ilegale. Au urlat de indignare la fiecare achitare. Au plâns pentru fiecare om care a murit nevinovat, dar nu a mai apucat să audă verdictul. Neobosiți, au demonstrat cum unele din dosarele DNA sunt bazate pe probe false și încălcări ale legii! Deci este absolut natural să o facă și în cazul Florian Coldea, zis FC, zis Șefu’ cel Mare!

Pentru că nu degeaba zice englezul: Toujours prêt à vous servir, mon général!

P.S. Ce am înțeles din toată sforțarea CTP&Co.? Pe Acarul Păun îl cheamă Mitică...