Evenimentul Zilei > Sport > De ce şi-a dat Gică Hagi demisia? În 2009, acolo poate fi găsită explicaţia gestului său
De ce şi-a dat Gică Hagi demisia? În 2009, acolo poate fi găsită explicaţia gestului său

De ce şi-a dat Gică Hagi demisia? În 2009, acolo poate fi găsită explicaţia gestului său

Gică Hagi a surprins multă lume odată cu anunţul demisiei din funcţia de manager tehnic al echipei Viitorul Constanţa, astfel că au apărut suficiente semne de întrebare cu privire la acest gest.

Explicaţia oficială dată de Hagi a fost că doreşte să coordoneze „conceptul tehnic al Centrului de copii și juniori”.

„Astăzi, 2 august 2020, am decis să mă retrag din funcția de manager al echipei de seniori FC Viitorul Constanța, de pregătirea căreia m-am ocupat în perioada septembrie 2014 – 01 august 2020 și alături de care am trăit, pe banca tehnică, cele mai frumoase momente din această carieră prin câștigarea campionatului României, a Cupei României și Supercupei României.

Voi rămâne în continuare în cadrul Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi, unde alături de directorul tehnic voi coordona conceptul tehnic al Centrului de copii și juniori.

Împreună cu președintele clubului va trebui să găsim în zilele următoare un nou manager tehnic pentru FC Viitorul Constanța, pentru ca acesta să aibă timpul necesar de a-și cunoaște echipa, jucătorii, până la începerea noului sezon al Ligii 1”, preciza Hagi într-un comuniat de presă.

Practic, el a ales un rol cu mai puţin consum de energie, atenţie! Un rol care să-i permită să aibă mai mult timp liber pentru familie, aspect care i-a creat mari probleme în vara anului 2009.

La acea vreme, presa taboidă relata că unul dintre cei mai buni fotabalişti din istoria României era aproape de o despărţire de soţia lui.

„Căsnicia lui Gică Hagi cu Marilena Vlahbei traversează o perioadă grea. Hagi și soția s-ar putea despărți în ciuda eforturilor apropiaților de a-i împăca.

După un mariaj ratat cu Leni Celnicu, Hagi și-a găsit fericirea alături de Marilena, mama celor doi copii ai cuplului, Ianis și Chira.

Acum însă, lucrurile par să nu mai meargă foarte bine în familia Hagi. Se pare că vina îi aparține lui Gică, care nu își mai face timp pentru soție.

«Marilena se consideră neglijată. Hagi nu-și mai face deloc timp pentru ea, e atât de implicat în proiectul academiei sale de fotbal, încât nu mai știe nimic altceva.

În plus, Gică e stresat că nu-și mai găsește un post de antrenor după ce s-a certat cu Gigi Becali și a plecat de la Steaua. Fotbalul e viața lui», afirmă prietenii apropiați ai cuplului, citați de VIP.

Hagi își petrece vara la hotelul pe care îl deține în Mamaia. Deși a fost însoțit de soția lui, cei doi nu au fost văzuți până acum bucurându-se de litoral împreună.

«S-au certat, însă toată lumea machedonilor stă și-n cap că să nu se despartă», a explicat un bun amic de-al lui Gică, conform Libertatea.

Singurii care au reușit să-i scoată la masă împreună pe soții Hagi au fost Cristi Chivu și Adelina, în urmă cu câteva zile. Apropierea nu a durat foarte mult, pentru că regele și-a petrecut toată noaptea de sâmbătă, singur în clubul The Office din Mamaia”, se arată pe acasa.ro.

Altfel, Hagi a rezovat problema succesorului pe banca tehnică odată cu numirea lui Ruben Alfonso de la Barrera Fernandez (35 de ani) în funcția de antrenor la FC Viitorul.

Președintele dobrogenilor, Gică Popescu, are încredere deplină în Ruben Alfonso, care va avea obiectivul de a califica echipa în play-off:

„Ne-am dorit un antrenor cu aceeași filosofie, aceeași mentalitate, astfel că a trebuit să găsim un om în Spania. Îți dai seama că la contactele mele și ale lui Gică era foarte ușor să facem o listă cu mulți antrenori.

De asemenea, trebuia un antrenor care să ceară și o sumă pe care noi o putem plăti. Am primit mai multe nume, el ni s-a părut cel mai potrivit, toate informațiile primite despre el au fost extraordinare.

Referințele au fost nemaipomenite, am vorbit despre cum vede fotbalul, ce principii are el. Da, noi suntem convinși că este antrenorul cel mai potrivit.

Nu avem niciun fel de dubiu. Obiectivele sunt calificarea în play-off și promovarea tinerilor jucători. Nu pot da alte detalii din contract. Toate contractele sunt cu bonusuri.”