Evenimentul Zilei > International > De ce NU e BINE să te pui cu ERDOGAN. Turcia cere urmărirea PENALĂ a unui COMEDIANT dintr-o țară EUROPEANĂ care a făcut BĂȘCĂLIE pe seama PREȘEDINTELUI turc
De ce NU e BINE să te pui cu ERDOGAN. Turcia cere urmărirea PENALĂ a unui COMEDIANT dintr-o țară EUROPEANĂ care a făcut BĂȘCĂLIE pe seama PREȘEDINTELUI turc

De ce NU e BINE să te pui cu ERDOGAN. Turcia cere urmărirea PENALĂ a unui COMEDIANT dintr-o țară EUROPEANĂ care a făcut BĂȘCĂLIE pe seama PREȘEDINTELUI turc

Ambasada Turciei din Germania a trimis o solicitare Ministerului de Externe din această țară pentru a-l urmări penal pe comediantul Jan Bohmermann pentru că l-a insultat pe președintele Recep Tayyip Erdogan în cadrul emisiunii pe care o prezintă. Autoritățile germane anunță că analizează situația.

Comediantul, care prezintă Neo Magazin Royal, difuzat de postul de televiziune ZDF, a creat tensiuni diplomatice între statul turc și cel german după ce l-a insultat pe Erdogan în cadrul emisiunii sale de pe 31 martie, arată Mediafax.

El a spus că lui Erdogan îi face plăcere să ”execite represalii asupra minorităților, să bată kurzii și creștinii în timp ce urmărește pornografie infantilă”.

Totodată, autoritățile de la Berlin au spus că analizează solicitarea făcută de Turcia.

"Ambasada turcă a trimis o solicitare Ministerului de Externe în legătură cu emisiunea Neo Magazin Royale, difuzată de ZDF", în care este vorba de "o solicitare formală din partea Turciei pentru declanşarea urmăririi penale în legătură cu declaraţiile transmise pe acest post", spune purtătorul de cuvânt al executivului german, Steffen Seibert, care adaugă că rezultatele examinării sunt analizate ”cu atenție” de guvern și că rezultatul va veni în câteva zile.

Mai multe personae sunt inculpate în Turcia pentru insulte aduse lui Erdogan. Printre aceștia se află jurnaliști și chiar minori.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: