Evenimentul Zilei > Economie > DE CE este îngrijorătoare intenţia de modificare a Codului Muncii!
DE CE este îngrijorătoare intenţia de modificare a Codului Muncii!

DE CE este îngrijorătoare intenţia de modificare a Codului Muncii!

Intenţia de modificare a Codului Muncii este îngrijorătoare iar reintroducerea Contractului colectiv de muncă /CCM/ la nivel naţional ar fi inutilă.

Preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), Constantin Stroe, s-a declarat îngrijorat de intenţia de modificare a Codului Muncii, informează Agerpres

„Sunt îngrijorat de intenţia de modificare a Codului Muncii. Această intenţie, care a fost trecută tacit prin Senatul României, mă îngrijorează în mod deosebit şi aş enumera patru riscuri majore. Reintroducerea CCM /Contract Colectiv de Muncă, n.r./ la nivel naţional este inutilă şi îmi asum ceea ce spun. Apoi creşterea excesivă de la 75 la 175 asupra costurilor cu orele suplimentare. Obiective de perfomanţă individuale stabilite prin negociere colectivă, adică dacă ai un angajat valoros care chiar vrea să facă ceva şi merită să fie plătit nu poţi face asta pentru că totul trebuie să fie în obiectivul colectiv. De asemenea, diminuarea perioadei de angajare prin concurs… Nu vă supăraţi, concurenţa asigură progresul. Noi ce facem, punem o barieră progresului? Toate aceste prevederi reprezintă o barieră teribilă în asigurarea progresului în domeniu. Costul muncii în România este 7,7 euro/salariat, iar în Germania este de 54 de euro', a declarat, marţi, în cadrul Forumului Investitorilor Străini, preşedintele ACAROM. 

Pe de altă parte, Stroe a menţionat că piaţa auto din România continuă să fie slab dezvoltată.