Evenimentul Zilei > EVZ Special > De ce aruncă cu bani pentru vaccin Bill Gates. „Vom scrie cecuri mai repede decât…”
De ce aruncă cu bani pentru vaccin Bill Gates. „Vom scrie cecuri mai repede decât…”

De ce aruncă cu bani pentru vaccin Bill Gates. „Vom scrie cecuri mai repede decât…”

Bill Gates anunță că în aproximativ 18 luni ar putea dezvolta un vaccin contra coronavirusului, iar obținerea acestuia „nu ar trebui limitată de bani”.

Bill Gates susține că, din cauza faptului că nimeni nu a fost pregătit pentru pandemie, va fi nevoie de o anumită perioadă de timp pentru finaliza acest tratament.

Miliardarul a mai punctat că, pentru a ajunge la o formulă perfectă, un vaccin se produce în aproximativ 5-6 ani. Cu toate acestea, din cauza pandemiei, procesul ca trebui accelerat.

Totodată, Gates a banii nu vor reprezenta un obstacol în producerea vaccinului și a dezvăluit că este dispus să doneze în continuare pentru cercetări, adăugând că „vom scrie cecuri mai repede decât guvernele”.

„Oamenii pe care îi cunosc susțin că este nevoie de aproximativ 18 luni pentru a crea un vaccin. Dacă totul decurge perfect, ne putem descurca mai bine decât atât. Va exista totuși o mică problemă. Nu vom avea timp să facem suficiente teste de siguranță Guvernele vor trebui să decidă”, a declarat Gates.

„Facem tot ce putem. Vom scrie cecuri mai repede decât pot scrie Guvernele. Cu siguranță, banii nu ar trebui să fie o problemă”, a mai punctat acesta, scrie DailyMail.