Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > De ce am plătit privilegii şi lux pentru călăii comunismului?
De ce am plătit privilegii şi lux pentru călăii comunismului?

De ce am plătit privilegii şi lux pentru călăii comunismului?

Condamnarea torţionarului Vişinescu vine după 25 de ani în care i-am plătit călăului o pensie babană.

 A dus un trai la care foarte mulţi bătrâni nici nu visează. Ion Iliescu este încă un privilegiat, în timp ce dosarul Mineriada zace pe la Parchet.

Ei sunt doar doi dintre călăii trecutului nostru, cărora le asigurăm un prezent foarte prosper şi tihnit.

Pedeapsa de 20 de ani de închisoare aplicată lui Vişinescu este însoţită şi de degradarea militară. Asta îi atrage pierderea pensiei speciale. Cel puţin unui călău al dictaturii comuniste nu îi mai plătim pensia nesimţită, care i-a asigurat un trai mai mult decât decent.

Vişinescu este numai un ofiţer dintr-o armată de slugi zeloase ale regimului. Indivizi care au provocat atât de multă suferinţă pentru a demonsta loialitatea totală faţă dictatură. Au torturat, au ucis, au batjocorit, au zdrobit destine şi familii, au călcat în picioare orice noţiune de umanitate pentru a demonstra unui sistem criminal că ei sunt cele mai eficiente unelte ale terorii.

Au servit cu toată ardoarea un sistem impus României prin violenţă atroce, la început de pe tancurile ruseşti. Avem în faţă pur şi simplu o armată de criminali în serie pe care o întreţinem şi acum din taxele şi impozitele noastre. Criminalii au un trai liniştit, la bătrâneţe, plătit cu mulţi bani extraşi dintr-o economie în care majoritatea salariilor oamenilor activi sunt mult sub pensiile torţionarilor.

Sunt ca nişte căpuşe care beneficiază de o retragere senină, pe banii fiilor şi nepoţilor celor chinuiţi de regimul criminal. Au făcut să curgă atât de mult sânge şi lacrimi în România! Nu numai că nu plătesc pentru asta, dar sunt plătiţi regeşte la bătrâneţe. Trăiesc astăzi probabil chiar mult mai bine decât trăiau dacă românii nu îl alungau pe Ceauşescu.

Îmi vine în minte un fost şef din Securitate, condamnat la închisoare în 1990. Acum e pensionar fericit. Vilă la oraş, casă de vacanţă la munte, concedii de lux din pensia cât patru salarii bunicele din mediul privat. Duce un trai pe care, cu siguranţă, nu îl asigura pentru el regimul comunist, dacă se mai perpetua dictatura până în 2015.

Aceeaşi poveste cu tovarăşul Iliescu, după 25 de ani. Nimeni nu îl trage la răspundere pentru cei care au murit în 1989, după ce Nicolae Ceauşescu a plecat din Comitetul Central. Toate acele crime îi erau necesare lui Iliescu pentru diversiunea menită să acopere faptul că un comunist sovietic slugarnic Moscovei fură românilor şansa unui viitor normal. Unii dintre români nu l-au lăsat să le fure libertatea, aşa că Iliescu a nenorocit România cu mineriade. Nimeni nu-l trage încă la răspundere şi trec anii încet, lună cu lună. Pensie cu pensie plătită unui criminal cu sânge rece.


 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Fiecare moment in care criminalii ca Ion Iliescu scapa nepedepsiti este o sfidare oribila la adresa rudelor victimelor,…

Posted by Malin Bot on 27 Iulie 2015


…..

Insist pe comparaţia între salariul mediu pe economie şi pensiile securiştilor, comuniştilor de frunte, călăilor pensionaţi din Miliţie, Grăniceri şi Administraţia Penitenciarelor. Toţi au pensii mult peste salariul mediu pe economie şi îşi duc bătrâneţele tihniţi, în condiţii pe care milioane de români nu şi le pot permite nici dacă mai muncesc încă 25 de ani.

Întrebarea cheie este de ce plătim pentru aşa ceva?

Anii care trec fără ca aceşti criminali să fie pedepsiţi sunt o nedreptate strigătoare la cer faţă de rudele celor pe care i-au ucis, dar sunt şi o sfidare crasă la adresa fiecărui român care umflă bugetul cu taxe şi impozite.

Acum ar fi inutilă o lustraţie completă, aşa cum au gândit-o autorii Proclamaţiei de la Timişoara, în 1990. Dar este necesară o corecţie financiară pentru toţi cei din categoriile care trebuiau lustrate imediat după Revoluţie. Nu e normal să le plătim pensiile babane. Ar trebui să primească pensie exact atât cât primesc tăranii pe care comuniştii i-au jefuit de proprietăţi şi i-au transformat în muncitori de CAP, sclavi pe propriile ogoare.

Pur şi simplu nu avem niciun motiv să plătim pensii de lux călăilor României. În ce ţară normală din lumea asta s-a mai auzit ca nişte criminali să fie răsplătiţi aşa? Cum ar permite urmaşii victimelor Holocaustului să plătească pensii de lux călăilor lui Hitler? Cum îşi imaginează cineva un Rudolf Höss cu pensie de zeci de mii de euro plătită de contribuabilii din Israel? Faceţi această comparaţie brutală şi înţelegeţi situaţia aberantă în care ne aflăm.