Evenimentul Zilei > Sport > De ce a pierdut Halep la Roland Garros? Adevărul este altul! Reacție dură
De ce a pierdut Halep la Roland Garros? Adevărul este altul! Reacție dură

De ce a pierdut Halep la Roland Garros? Adevărul este altul! Reacție dură

Reacția Simonei Halep cu privire la înfrângerea suferită la Paris, în cadrul turneului Roland Garros a devenit virală.

Simona Halep și Azarenka au fost nemulțumite de frigul care le-a diminuat calitatea performanțelor la Roland Garros 2020.

Vremea rece și ploioasă de la Paris le-a pus multe probleme sportivilor în prima săptămână de concurs la Roland Garros. Printre cele mai importante nume care au criticat condițiile de joc sunt Victoria Azarenka și Simona Halep, ambele eliminate, în turul 2, respectiv în faza optimilor de finală.

„Voi nu jucati aici, asa ca nu aveti idee despre conditiile de joc. Sunt gata sa joc oricand dar situatia devine ridicola. Sunt opt grade afara; e ridicol, e prea frig. Care e sensul acestui turneu? Stam aici ca ratele”, a declarat, revoltată, Victoria Azarenka (14 WTA), finalistă la US Open, eliminată la Roland Garros în turul 2 de către Anna Karolina Schmiedlova (161 WTA).

„Sunt putin suparata din cauza modului in care s-a jucat acest meci. Dar este o noua experienta. A fost frig, a fost greu de jucat, dar ea a facut-o foarte bine. Voi lua meciul asa cum a fost si voi incerca sa fiu mai buna data viitoare. Azi am fost la capacitate maxima, 100%. Nu am fost accidentata. Dar a fost putin frig si uneori, cand e frig, nu ma simt pregatita fizic sa alerg in timpul punctelor”, a declarat Simona Halep la conferința de presă de după optimea de finală pierdută cu 6-1, 6-2 în favoarea Igai Swiatek (19 ani, 54 WTA).

Roland Garros 2020 a fost inițial programat pentru perioada 24 mai – 7 iunie dar a fost amânat de două ori, sfârșind prin a se desfășura toamna, între 27 septembrie – 11 octombrie; în comparație, în acest interval capitala Hexagonului este supusă unei cantități semnificativ mai mari de precipitații, iar temperaturile sunt mai mici cu peste zece grade celsius.

Simona Halep și Victoria Azarenka sunt duble campioane de Grand Slam. Halep s-a impus la Roland Garros în 2018 și la Wimbledon în 2019, în vreme ce jucătoarea din Belarus s-a impus în anii 2012 și 2013 la Australian Open, scrie Sport.ro.