Evenimentul Zilei > Sport > De ce a pierdut Simona Halep la Roland Garros? Cineva a făcut milioane la pariuri!
De ce a pierdut Simona Halep la Roland Garros? Cineva a făcut milioane la pariuri!

De ce a pierdut Simona Halep la Roland Garros? Cineva a făcut milioane la pariuri!

Simona Halep a fost învinsă duminică de Iga Swiatek cu 6-1, 6-1, în optimile de finală de la Roland Garros, iar o posibilă explicaţie pentru acest eşec a fost oferită de Mihai Rusu (72 ani), un nume cunoscut în tenisul românesc.

Fostul jucător de tenis şi candidat la alegerile FRT este în prezent antrenor în Germania şi crede că Simona Halep are probleme legate de pregătire.

Mai exact, Mihai Rusu a lăsat de înţeles că numărul 2 WTA ştie ce are de făcut mai bine decât antrenorii.

Fără să se ferească să pună punctul pe i, reputatul tehnician a semnalat mai multe probleme pe care le-a identificat urmărind evoluţia Simonei Halep.

Lipsa unei pregătiri de top

Metodistul consideră tenismena care putea reveni pe locul 1 WTA dacă se impunea a doua oara la Openul Franţei nu s-a pregătit suficient de bine în ultimele luni.

Totodată, el a subliniat și că jucătoarea originară din Constanţa ar avea şi anumite problemele ce țin de atitudine.

„Jelena Ostapenko a câștigat o dată Roland Garros, apoi au început fițele. Marea majoritate a fetelor au probleme cu antrenorii.

Ei le spun ceva, ele fac altceva sau nu vor să facă. Spunea Barbara Rittner (n.r. – a fost nr. 24 WTA), care e șefa tenisului feminin din Germania, că Simona Halep e un mare talent, dar e dificil de antrenat.”

Evitată de antrenorii mari?

În continuarea interviului publicat pe gsp.ro, Mihai Rusu a argumentat că atitudinea Simonei ar avea legătură şi cu un alt aspect important în cariera ei:

„Această declarație spune foarte multe. De aceea și foarte mulți antrenori mari evită, chiar dacă primesc oferte s-o antreneze.

Ei își spun: «Nu, n-avem nevoie să ne complicăm existența pentru cei patru, cinci, șase mii de euro pe săptămână».

Antrenorii se duc către jucătorii și jucătoarele care au o lungime de undă mentală și sufletească.

La 29 de ani, Simona Halep mai are ani buni de jucat, dar cred că trebuie să aibă o atitudine pozitivă față de antrenamente. E meseria ei, trebuie să se gândească ce vrea să facă.”

Serena Williams, altă fiţoasă din circuit

Simona Halep nu este singură jucătoare de top greu de convins că rolul unui antrenor este bine determinat în evoluţia unui sportiv.

Conform celor precizate de antrenorul septuagenar, şi americana Serena Williams manifestă o atitudine contraproductivă pentru colaboratorii ei:

„Serena Williams e o divă în America, dar se supără dacă îi dai mingea la 10 centimetri distanță și nu în rachetă. Mi se pare exagerată!

De aici încep neconcordanțele. De la mofturi, de la fițe! Eu cred că Simona e fițoasă.”

Simona Halep, o dictatoare?

Rusu are dubii serioase cu privire la rolul pe care îl are de fapt antrenorul australian Darren Cahill în pregătirea Simonei Halep:

„Se pune întrebarea: cine îi stabilește ei programul de antrenament? Ea sau antrenorul? Nu e un secret că ea a ajuns o mare vedetă.

Pentru România, ea e cea mai mare divă. Apare în lumea mondenă, toată presa mondenă scrie despre ea: ce cumpără, ce investiții a mai făcut, când apare noaptea în cluburile de pe litoral.

Își face ea programul? Se mai înțelege ea cu vreun antrenor? Cred că se va înțelege foarte greu cu antrenorii din România.

Ea e cea dominantă, cea care își plătește echipa, are primul și ultimul cuvânt. Antrenorul Darren Cahill nu a fost tot timpul lângă ea, antrenamentele au funcționat ca la facultățile fără frecvență: prin telefon.

Îmi pun o altă întrebare: Cât timp s-a antrenat ea? Se antrenează de două ori pe zi?”

Având în vedere cele expuse de tehnician, este foarte probabil ca şi alţi iubitori ai sportului alb să fi observat carenţele de pregătire în jocul Simonei Halep şi să mizeze că ea va fi eliminată devreme la Roland Garros.

sursa: gsp.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: