De ce a pierdut Badea procesul cu Turcescu. Motivarea judecătorilor

De ce a pierdut Badea procesul cu Turcescu. Motivarea judecătorilor

Judecătoria Sectorului 3 din București a dat publicității motivația în procesul pe care jurnalistul Robert Turcescu l-a câștigat în primă instanță împotriva lui Mircea Badea.

Potrivit reportervirtual.ro, în motivare judecătorii menționează că în emisiuniunea „Sinteza zilei” din 6 martie 2013, Mircea Badea l-a parodiat pe Robert Turcescu, apărând îmbrăcat în costum militar și prezentându-se drept „colonelul Turcelu”. „Modalitatea de prezentare, îmbrăcămintea aleasă de pârât, utilizarea unei imagini prelucrate a reclamantului în costum de militar, precum și schimonosirea numelui reclamantului („Turcelu”)  sunt elemente ce conturează intenția pârâtului de ridiculizare a reclamantului și de menținere în percepția publică a unor informații false privind gradul de colonel al acestuia”, se spune în motivare.

Totodată, Mircea Badea a declarat, în aceeași emisiune: „Îi urăsc pe acești oameni. Am ajuns în  România anului 2013 să urăsc niște oameni până la dezumanizare (…) Dacă o să am vreodată ocazia să le fac rău ăstora, o să le fac. Meticulos, încet și determinat”. Instanța a reținut „tonalitatea agresivă” și a constatat că „mesajul transmis are capacitatea de incita la ură și ostilitate”.

De asemenea, Badea a folosit cuvinte jugnitoare precum „propagandist abject”, „hidos”, „oribil”, „putred” și „viermănos”, prin care, se spune în motivare, a fost creată „o atmosferă de intimidare, ostilă, umilitoare și ofensatoare îndreptate împotriva unor persoane pe criteriul convingerilor politice sugerate de pârât”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Declararea în cadrul unei emisiuni TV a unui comportament ostil la adresa reclamantului, agresivitatea reclamantului și termenii ofensatori folosiți devin inadmisibile”, se arată în motivarea instanței. În luna martie a anului trecut, într-o emisiune a Antenei 3, Mircea Badea a spus, referindu-se la mai mulți jurnaliști, printre care Dan Tăpălagă, Sabin Orcan, Dan Turturică și Robert Turcescu: “Dacă aș trece pe un drum de munte și în stânga e o prăpastie și așa cu două degețele se mai ține de o frunzuliță vreun propagandist d-asta abject, basist hidos, oribil, putred, viermănos, d-asta (…) nu numai că nu îl ajut, mă întorc cu spatele și plec. (…) Dacă vreodată în această viață voi avea ocazia să le fac rău, o să le fac rău. Meticulos, încet și determinat”. În decembrie 2013, Judecătoria Sectorului 3 a dat câștig de cauză realizatorului Robert Turcescu, în procesul intentat prezentatorului emisiunii “În gura presei”, Mircea Badea, pentru amenințări și instigare la violență. În urma acestui proces, Mircea Badea a fost obligat să publice sentința în trei ziare și să plătească 1 leu, daune morale. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • Traian Băsescu: Sinceritatea costă, poporului român nu îi place să îi spui lucruri pe care nu vrea să le audă
  • Adrian Halpert: Antena 3 și-a cumpărat premiile internaționale
  • Ponta: Dacă liberalii ne dau ministerul de Interne, acceptăm cu plăcere. VEZI ce a zis Antonescu

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Cele mai tari IMAGINI de la 2014 Sony World Photography. Selecția s-a făcut din peste 130.000 de fotografii
  • Dans popular ROMÂNESC, executat de doi patinatori americani | VIDEO
  • Se simte bine în corpul ei ŞI O ARATĂ. Câţi ani crezi că are ACEASTĂ FEMEIE? / GALERIE FOTO