David Popovici, rezultat de excepție la Barcelona. Sportivul român a doborât un record mondial

David Popovici, rezultat de excepție la Barcelona. Sportivul român a doborât un record mondial David Popovici. Sursă foto: Facebook

David Popovici a marcat încă un rezultat de excepție. Sportivul român a reușit să îl învingă pe campionul mondial în proba de 200 metri liber. Totodată, acesta a realizat cel mai bun timp al său din acest an.

David Popovici a doborât un nou record

În vârstă de 19 ani, sportivul român a reușit să se impună la proba de 200 metri liber. Aceasta a făcut parte din a doua etapă a circuitului Mare Nostrum. David Popovici a a parcurs toate cele patru lungimi de bazin în doar 1:44,74. Astfel, acesta l-a depășit Sunwoo Hwang, actualul campion mondial en titre.

David Popovici

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Înainte de Jocurile Olimpice, David Popovici concurează la Barcelona. Alături de echipa sa, acesta ia parte la circuitul Mare Nostrum. Competiția are trei etape. Prima s-a desfășurat zilele trecute la Canet-en-Roussillon, în Franța. Miercuri și joi acesta continuă la Barcelona, iar ulterior va avea loc etapa de la Monte Carlo.

Succes pentru sportivul român

Competiția a avut loc la clubul de natație din Sant Andreu, care a luat ființă în 1971. Primele finale ale concursului au avut loc miercuri, iar printre acestea s-a numărat și cea de 200 metri liber.

Ne puteți urmări și pe Google News

David Popovici a reușit să se califice într-un timp record. Sportivul român a fost trimis în Finala A, iar alături de acesta s-au calificat înotători din Coreea de Sud, Japonia și Italia.

David Popovici,

Sursa foto: Facebook Campionatele Naționale de Înot

David Popovici a înregistrat cel mai bun timp al său din acest an

Actualul campion mondial a cucerit titlul la Doha. De altfel, Hwang a câștigat medalia de argint în anul 2022 și cea de bronz în anul 2023.

Sportivul român a reușit să câștige cursa cu 1-44,74, marcând cel mai bun timp înregistrat în acest an. Totodată, David Popovici a depășit recordul lui Paul Paul Biedermann, care a înregistrat 1:44.88 în anul 2005.

După acest rezultat, înotătorul român ocupă locul 3 în lume la 200 metri liber masculin. Joi, acesta va concura la proba de 100 de metri liber.