David Popovici vrea bodyguarzi la Jocurile Olimpice. De ce se teme campionul

David Popovici vrea bodyguarzi la Jocurile Olimpice. De ce se teme campionul David Popovici Sursa Foto: Arhiva EVZ

Înotătorul David Popovici a anunțat că nu va sta în Satul Olimpic la Jocurile Olimpice de la Paris, dar că va avea bodyguarzi. Campionul a spus că protecţia sa nu va fi asigurată din bani publici, lucru care poate fi confirmat de preşedintele FRNPM Camelia Potec, preşedintele COSR Mihai Covaliu şi secretarul general COSR George Boroi.

Popovici a mai spus că nu va sta la un hotel de lux, ci la un hotel obişnuit de 3 stele. Acesta a declarat că orice sportiv care participă la o competiție atât de importantă are nevoie de siguranță și de liniștea.

David Popovici, despre participarea la Jocurile Olimpice

„Jocurile Olimpice de la Paris se apropie cu paşi repezi şi urmează o perioadă de pregătire intensă ce necesită un mare efort atât fizic, cât şi mental.Este esenţial ca un sportiv care participă la o competiţie atât de importantă, să aibă liniştea atât de necesară pregătirii.

În acest proces este implicată şi logistica, dincolo de odihna necesară şi minimele nevoi ce ne ajută în menţinerea rutinei şi concentrării. Logistica implică şi o simplificare practică, în cazul de faţă, cazarea în afara satului olimpic, având în vedere condiţiile speciale din Paris şi distanţa dintre baza de concurs şi satul olimpic.

Ne puteți urmări și pe Google News

Asigurarea protecţiei şi siguranţei sportivilor şi echipelor lor reprezintă în egală măsură o necesitate vitală şi o prioritate pentru toate delegaţiile care vor veni la Jocurile Olimpice, delegaţii ce urmează protocolul de securitate cerut de organizatori.Consider că toate măsurile au fost analizate atent de către COSR si FRNPM astfel încât totul să se desfăşoare bine.Povestea preluată de anumite canale media, dintr-un unghi desprins de realitate, cu jumătăţi de adevăr prezentate ca adevăr absolut şi fără o reală documentare, nu este corectă”, a spus Popovici.

David Popovici a explicat tot

David Popovici a mai declarat că nu este singurul sportiv român care va sta în afara Satului Olimpic, așa cum s-a zvonit. Înotătorul a ținut să facă și alte precizări despre participarea sa la Jocurile Olimpice de la Paris:

  • în urma analizării situaţiei de către echipa mea, FRNPM, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi cu acceptul clar al acestor insituţii,, cazarea în afara satului olimpic a apărut natural şi a fost aleasă ca fiind cea mai bună varianta în cazul meu.
  • această idee a apărut în urmă cu mai mult de un an şi a fost o decizie de echipă, la fel cum a fost şi în cazul altor sportivi care merg la aceeasi competiţie (canotaj, caiac-canoe)
David Popovici

Sursa foto: Facebook/David Popovici

  • hotelul de lux la care se face referire este un hotel obişnuit de 3 stele
  • echipa mea a anunţat în repetate rânduri Federatia de Natatie si Pentatlon Modern şi Comitetul Olimpic si Sportiv Roman că serviciile de protecţie privată vor fi achitate integral de către noi şi nu din bani publici; preşedintele FRNPM Camelia Potec, preşedintele COSR Mihai Covaliu şi secretarul general COSR George Boroi sunt cei care pot să confirme.
  • în istoria JO au fost şi alte cazuri în care sportivi români au fost cazaţi în afara satului olimpic, rog presa să acorde mai multă atenţie documentării.
  • Îmi doresc să ne respectăm reciproc, să muncim mai mult şi să ne oferim unii altora ocazia de a ne reprezenta cu seriozitate si integritate în domeniul pe care fiecare dintre noi şi-l alege”, a scris Popovici pe Facebook.