David Popovici, gest impresionant pentru copiii bolnavi de cancer. Ajutorul uriaș oferit de campion

David Popovici, gest impresionant pentru copiii bolnavi de cancer. Ajutorul uriaș oferit de campion Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Campionul României la înot a decis să acorde un sprijin copiilor bolnavi de cancer. În acest sens, sportivul a renunțat la un obiect extrem de important pentru el.

David Popovici a reușit să surprindă o țară întreagă cu simplitatea de care dă dovadă. După ce a fost lăudat că merge cu transportul în comun prin Capitală, campionul României face încă un gest impresionant.

David Popovici și-a donat medalia de aur pentru a ajuta copiii bolnavi de cancer

Recent, au circulat în spațiul public imagini cu îndrăgitul sportiv care aștepta autobuzul într-o stație din București. Așezat pe bancă, bucurându-se de masa de prânz, la pachet, David Popovici a primit un val de reacții pozitive din partea românilor. Acesta a fost lăudat pentru modestia de cara dă dovadă.

După momentul respectiv, campionul atrage din nou atenția tuturor. David Popovici a decis să se implice în acte de caritate. Astfel, acesta a făcut un pas important în a oferi un sprijin copiilor bolnavi de cancer din România. În acest sens, campionul a renunțat la medalia de aur pentru a o dona acestei cauze nobile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Copii cu afecțiuni oncologice beneficiază de terapii, în urma donației campionului

La doar 19 ani, sportivul oferă un exemplu și se implică în ajutorarea copiilor cu afecțiuni oncologice. Astfel, David Popovici și-a donat medalia de aur acestei cauze. În urma gestului lui, peste 200 de copii s-au înscris într-un program care le asigură terapii personale.

,,În urmă cu câteva luni, m-am alăturat primului program de testare genetică gratuită și am donat o medalie de suflet ca simbol al speranței pentru copiii cu afecțiuni oncologice.Astăzi mă bucur să vă anunț că peste 200 de copii s-au înscris în program pentru a beneficia de terapii personalitate!”, a spus campionul.

David Popovici le-a cerut ajutorul fanilor lui din mediul online în acest sens. Campionul i-a îndrumat să distribuite informațiile legate de acest program, astfel încât veștile să poată ajunge și la persoanele care au nevoie de acest sprijin. Sportivul s-a arătat încântat de faptul că și alți campioni mondiali s-au alăturat acestei cauze.

,,Pentru că toți copiii merită o șansă în plus la viață, și alți campioni mondiali au ales să facă un gest de speranță pentru ei. Despre cine este vorba veți afla, în perioada următoare.E Speranța este forța în situații dificile, motorul cu care înaintezi, scânteia care aprinde inimi. Speranța este imună la cancer”, a adăugat sportivul.

David Popovici și-a donat medalia de aur

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

David Popovici, atașat de țara lui

Campionul la înot este extrem de dedicat țării din care provine. Cu toate că a avut parte de numeroase oferte educaționale, el a decis să rămână în România. Astfel, acesta s-a înscris la Facultatea de Psihologie și Științele Educației de la Universitatea din București.  Sportivul a precizat că nu își dorește să plece din țară, tocmai pentru a păstra legătura cu antrenorii care i-au îndrumat pașii în acest parcurs sportiv.