David Popovici, accidentat. Campionul a ratat două probe

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Veste tristă pentru toți românii! David Popovici a suferit un accident. Echipa medicală a intervenit imediat, însă a fost nevoit să retragă din concurs. Antrenorul înnotătorului a oferit detalii despre starea lui. 

Campionul român se află în Polonia, la Wroclaw, acolo unde ieri, 27 octombrie, a câștigat medalia de aur la proba de 200 de metri liber. A urmat etapa de 50 de metri liber, în cadrul căreia, din nefericire, s-a accidentat. David Popovici se clasase la această categorie pe locul 5. În urma problemei cu care s-a confruntat, sportivul a fost nevoit să se retragă din memorialul Marek Petrusewicz.

David Popovici a ratat două probe din cadrul concursului

Reprezentanții clubului CS Dinamo, acolo unde sportivul este legitimat, au anunțat pe pagina lor oficială de Facebook faptul că David Popovici a ratat probele de 100 de metri liber și 50 de metri fluture din cadrul concursului ce se desfășoară în Polonia, la Wroclaw. Marele campion al României s-a accidentat. Totuși, antrenorul său a ținut să precizeze că nu este nimic grav, însă a ales să retragă pentru a evita alte riscuri în viitor.

„În finala de la 50 de metri liber, de vineri seara, a făcut sosirea greșit și a resimțit impactul la nivelul cotului. Este cel mai sigur sport, dar se mai întâmplă. Echipa medicală a intervenit imediat, iar decizia a fost să-l oprim.

Nu ne asumăm niciun risc. Naționalele sunt în două săptămâni, Europenele în șase săptămâni. David s-a antrenat azi de dimineață, va face și după amiază, dar este mai bine să-l protejăm.”, a declarat antrenorul lui David Popovici.

Campionul își folosește imaginea sa pentru cauze nobile

David Popovici a ajuns la inimile românilor. Și nu doar pentru că a câștigat titlul de cel mai bun înotător din lume, ci și pentru comportamentul lui. Recent, o fotografie cu el așteptând autobuzul în București a făcut înconjurul internetului și a ținut ocupate primele pagini ale ziarelor.

De asemenea, a luat parte la proiecte caritabile. Ei bine, sportivul spune că dorește să își folosească imaginea și vocea pentru cauze bune, iar înotul este doar un job pentru el.

”Fiecare cursă este o oportunitate unică de a demonstra la ce ai lucrat. Lumea nu se va schimba nici dacă voi cuceri 300 de medalii olimpice. Ce va face cu adevărat diferenţa va fi modul în care voi alege să-mi împărtăşesc munca, cum voi face oamenii să se simtă, şi ce mesaj voi transmite. Asta va rămâne – să-mi folosesc imaginea şi vocea pentru cauze bune.

Înotul este doar job-ul meu, iar victoriile sau înfrângerile sunt parte din el. Vreau să fiu mai mult decât atât. Poate sună pretenţios, dar această viaţă nou a venit într-un mod abrupt către mine. Oamenii mă recunosc pe stradă. Ei bine, înotul e grozav, dar ceea ce este mai important e să faci bine. Doar fă ceva!”, a spus campionul român, potrivit ElPais, potrivit cancan.ro.