David Popovici, din nou campion mondial la 100 m liber, la Lima. Rezultate extraordinare ale românilor. Video

David Popovici, din nou campion mondial la 100 m liber, la Lima. Rezultate extraordinare ale românilor. Video Sursa foto: EPA/GIUSEPPE LAMI

Înotătorul romând David Popovici a cucerit, încă o dată, medalia de aur în proba-regină de 100 m liber, și la Campionatul Mondial de la Lima, din Peru.

David Popovici și-a respectat blazonul de mare favorit și s-a impus în finala de la Lima cu timpul de 47:13. Podiumul probei a fost completat de croatul Jere Hribar, cu 49.37 și de cipriotul Nikolas Antoniou, cu timpul de 49.91.

Celălalt român care a participat la finala de 100 m liber, Patrick Sebastian Dinu, a terminat cursa pe locul al cincilea, cu 50:09 secunde.

„Mulțumesc pentru că ne-ați primit și ați avut grijă de noi. Publicul a fost foarte bun, gălăgios. Vă aplaud și vă mulțumesc pentru că ne-ați susținut”, a declarat, după finală, campionul David Popovici.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a mai cucerit, la Campionatele Mondiale de Natație pentru Juniori de la Lima, din Peru, medalia de aur la 200 m liber, tot aur la ștafeta masculină 4x100m liber și pe cea de argint la ștafetă mixtă 4x100 m liber.

Sportivii din România, rezultate excelente

Înotătorii din România au cucerit în total opt medalii la Campionatele Mondiale de juniori de la Lima:

  • aur la 100 m liber masculin (David Popovici)
  • aur la 200 m liber masculin (David Popovici)
  • aur la 50 m liber feminin (Bianca Costea)
  • aur cu ștafeta masculină de 4x100 m liber (David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Sebastian Dinu)
  • argint la 400 m liber masculin (Vlad Stancu)
  • argint cu ștafeta mixtă de 4x100 m liber (David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea și Rebecca Diaconescu)
  • bronz la 800 m liber masculin (Vlad Stancu)
  • bronz la 1.500 m liber masculin (Vlad Stancu).

David Popovici, dublu campion european și mondial și la seniori

Înotătorul român a cucerit aurul și la Campionatul European de Natație de la Roma, în proba de 100 m liber și în cea de 200 m liber. La proba de 400 m liber, deși se calificase în finală, David Popovici nu a mai putut să participe.

Iar în luna iunie, Popovici luat medalii de aur și la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta, după ce s-a impus în cursele de 100 m liber și 200 m liber.

Este o performanță incredibilă în istoria campionatelor mondiale de natație, având în vedere că un singur sportiv - Jim Montgomery din SUA - a mai reușit să câștige ambele probe, de 100 și 200 m liber, la aceeași ediție (Belgrad).

Finala lui Popovici: