S-ar părea ca data nașterii nu influențează numai semnul zodiacal, ci are o strânsă legătură cu bolile la care o anumită persoană ar putea fi expusă pe parcursul vieții. 

Niște cercetători au analizat trecutul medical al două milioane de pacienți din întreaga lume pentru a afla dacă bolile sunt legate sau nu de luna nașterii.

Cercetătorii au extras din datele acestor pacienți atât luna nașterii, cât și lista de boli de care au suferit pe parcursul vieții. Pentru a obține rezultate mai bune, aceștia au analizat doar bolile care au apărut la mai mult de 1.000 de persoane din baza de date respectivă.

Persoanele care s-au născut în lunile septembrie, octombrie sau noiembrie sunt cei mai expuși la o listă lungă de boli care include ADHD, infecții virale sau boli respiratorii precum astmul.

Pe cealaltă parte, copiii născuți în lunile ianuarie, februarie sau martie au mai multe șanse să dezvolte boli de inimă. Interesant este faptul că oamenii născuți toamna sunt protejați de aceste boli.

Cei născuți în mai, iunie, iulie și august au șanse mari să evite numeroase afecșiuni pe parcurul vieții. Asta se întâmplă pentru că ei nu au riscuri ridicate față de nicio boală în special.

Mai este un alt studiu mai care a demonstrat că persoanele născute iarna sunt mai expuse la boli de inimă deoarece, când sunt mici, suferă de o deficiență de vitamina D (pe care corpul nostru o produce când stăm la soare).