Potrivit lui Vâlcov, "România nu mai vrea să vândă gazul pe gratis şi nu vom mai vinde nimic pe gratis, pentru că România are posibilităţi de dezvoltare extraordinar de mari. În momentul în care eşti sărac, în momentul în care nu ai autostrăzi, în momentul în care eşti blocat cu investiţiile, ai şi o mare oportunitate că poţi să le faci şi să le deblochezi şi atunci creşterea şi ritmul economic pot fi foarte mari. Mulţi spun: 'A încetinit creşterea economică'. Nu, creşterea economică nu a încetinit. Anul acesta se raportează la anul trecut şi de aceea este undeva 4 – 4,1%. Anul viitor va fi peste 7% creştere economică. Pariul meu este că va fi peste 8", scrie Agerpres.

Vâlcov a mai declarat că echipa de guvernare nu doreşte să facă înţelegeri care să nu fie în interesul statului român, susţinând că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, "deranjează" şi sunt supuşi la "presiuni enorme".

"Liviu Dragnea vine şi spune foarte clar: 'Eu nu fac asemenea înţelegeri. Înţelegeţi că vreau să construiesc pentru această ţară'. Tăriceanu – ALDE vin şi spun: 'Noi mergem la această construcţie'. Deranjăm şi deranjează enorm de mult şi eu ştiu foarte bine presiunile la care sunt supuşi şi preşedintele şi doamna prim-ministru şi preşedintele Tăriceanu şi presiunile sunt enorme, de la ameninţări cu moartea până la şantaj la familie până la discreditare", a mai spus Darius Vâlcov.