Evenimentul Zilei > Monden > Daniel Buzdugan, replică la mesajele RO-Alert. „A fi autoritar, nu înseamnă a fi văcar”
Daniel Buzdugan, replică la mesajele RO-Alert. „A fi autoritar, nu înseamnă a fi văcar”

Daniel Buzdugan, replică la mesajele RO-Alert. „A fi autoritar, nu înseamnă a fi văcar”

Daniel Buzdugan, cunoscutul realizator de programe radio, a primit și el pe telefon, ca fiecare locuitor al Capitalei, mesajul RO-Alert transmis din inițiativa autorităților.

Mesajul nu este unul singular, deoarece, în ultimele 24 de ore bucureștenii au fost alertați prin mesaje RO Alert, prin care au fost informați că a fost depășită incidența de 3 la mia de locuitori și au fost îndemnați să respecte regulilel autorităților.

„Propagați PANICA & Frica!”

Exasperat de aceste mesaje pe care Daniel Buzdugan le-a considerat deranjante, a postat pe pagina sa de socializare un alt mesaj în adresat românilor.

„Ro Alert, oprește-te ! Gata m-am panicat! De 6 ori am intrat in panica azi! Gataaa!

Fiți deștepți , gândiți 3 minute înainte de a pleca pe acțiune !!

Sunt mulți copii singuri acasă în perioada asta, care nu stiu cum sa reacționeze!

Nu te stresează nimeni in SUA, Italia, Olanda, Germania cu asemenea mesaje agresive! Numai la noi se întâmplă ! Propagați PANICA & Frica! Educația se poate face și cu vorba buna, autoritară sau cu amenzi date cu fermitate , dar fără ură sau discurs agresiv! A fi autoritar nu înseamnă a fi văcar! Urmăriți îndreptarea cetățeanului , nu umilirea lui! Needucați-ne sau educați-ne?”, a scris vedeta TV.

Ro-Alert pe telefoanele bucureștenilor

Autoritățile au emis, marți, un semnal de ugență prin sistemul Ro-Alert pe telefoanele mobile ale locuitorilor Capitalei, pentru a anunța intrarea în vigoare a măsurilor privind combaterea pandemiei de Covid-19.

Aceste măsuri au fost impuse ca urmare a depășirii în București a ratei de incidență de 3/1000 locuitori.

Astfel, de astăzi, marți, 20 octombrie, școlile sunt închise în București, iar în toate spațiile deschise cetățenii sunt obligați să poarte masca de protecție corespunzător, respetiv să acopere gura și nasul.

Măsurile prevăzute în decizia Consiliului Municipal pentru Situații de Urgență:

-purtrea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise;

-activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de prepare, comercializare și consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă;

-activitatea restaurantelor și a cafenelelor din hoteluri, pensiuni sau alte unități de cazare este permisă pentru persoanele cazate;

-activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă;

-organizarea și desfășurarea activității în cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte este interzisă;

-suspendarea temporară a activităților didactice care presupun prezența față în față, din unitățile de învățământ, cursurile desfășurându-se online.