DĂNCILĂ: Domnul preşedinte IOHANNIS face tot posibilul să BLOCHEZE activitatea GUVERNULUI

DĂNCILĂ: Domnul preşedinte IOHANNIS face tot posibilul să BLOCHEZE activitatea GUVERNULUI

Viorica Dăncilă a făcut un apel, vineri, către preşedintele Klaus Iohannis "să îşi schimbe atitudinea, în acord cu prerogativele constituţionale, pentru a nu crea incertitudine", făcând referire astfel la numirea membrilor Guvernului.

„Munca Guvernului este una de echipă şi fiecare dintre miniştri are un rol important, determinant, în obţinerea rezultatelor bune pe care cetăţenii le aşteaptă de la noi. Din păcate, constatăm cu toţii că domnul preşedinte Iohannis face tot posibilul să blocheze activitatea Guvernului în două domenii vitale. Considerăm că astfel de acţiuni politice nu îşi au locul, mai ales în această perioadă în care ne pregătim pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE şi, în acelaşi timp, an în care sărbătorim Centenarul. Ar fi momentul să ne bucurăm de consens, să ne bucurăm de înţelegere, de linişte, la 100 de ani de la Marea Unire. Fac un apel public către domnul preşedinte Iohannis să îşi schimbe atitudinea în acord cu prerogativele constituţionale, pentru a nu crea incertitudine în două domenii atât de importante. Am convingerea că românii au nevoie de unitate şi ca instituţiile statului să funcţioneze coerent şi să găsească soluţii care răspund cel mai bine nevoilor cetăţenilor”, a declarat premierul, la Palatul Victoria, la începutul şedinţei Executivului.

Dăncilă a adăugat că îşi doreşte ca Ziua Naţională a României să fie aniversată într-un climat de pace şi fără dezbinare.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Vreau să aniversăm Ziua Naţională într-un climat de linişte, de pace şi fără dezbinare. Interesul naţional, cred cu tărie că trebuie să primeze în faţa interesului politic”, a mai afirmat premierul, potrivit Agerpres.