UPDATE: Lidera PSD Viorica Dăncilă a spus că îi cere demisia lui Klaus Iohannis deoarece a încălcat Constituția, că ar vrea să vadă acest gest de onoare, dar nu se așteaptă ca președintele să facă asta. „Un gest de onoare ar fi ca președintele să își dea demisia, nu mă aștept să facă asta, dar așa ar trebui să procedeze”, a spus lidera PSD.

Nici suspendarea președintelui, dacă refuză în continuare să semneze numirile miniștrilor, nu o vede ca o soluție deoarece nu poate face asta cu șase luni înainte de alegeri.

În ceea ce-l privește pe Călin Popescu Tăriceanu, Viorica Dăncilă spune că nu înțelege ce i-a venit cu ieșirea de la guvernare, că l-a respectat, dar a dezamăgit-o.  Spune că ar fi înțeles dacă liderul ALDE voia să candideze la prezidențiale sau dacă Guvernul avea performanțe slabe. În condițiile în care economia duduie și relația cu miniștrii ALDE a fost una deosebită, chiar nu-i înțelege capriciul lui Tăriceanu.

În emisiunea Sinteza zilei, la Antena3, premierul Viorica Dăncilă susține în continuare că președintele Klaus Iohannis este cel care a încălcat Constituția și că prin declarația făcută miercuri, după decizia CCR, a adăugat la ce a spus Curtea. Președintele a spus că premierul trebuie să meargă în Parlament cu Guvernul pentru un vot de încredere, iar el va aștepta motivarea judecătorilor constituționali, după care va lua o decizie privind revocarea.

Dăncilă a replicat că nu merge în Parlament pentru că CCR nu spune explicit asta, dar poate va găsi detalii atunci când Curtea va motiva decizia.

„Vom merge în Parlament nu când ne spun alţii, ci atunci când vom considera că este oportun, în cele 45 de zile pe care le vom avea la dispoziţie. Concluzia Comitetului Executiv Naţional a fost că vom merge în Parlament pentru remaniere. Nu am stabilit încă data, dar nu vom aştepta foarte mult timp. Aşteptăm moţiunea de cenzură.

Este atributul Opoziţiei de a depune moţiune de cenzură. Voi merge şi am convingerea că vor fi foarte mulţi oameni responsabili care nu vor vota moţiunea”, a declarat Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă nu crede că Opoziția vrea cu adevărat ca Guvernul să cadă, dar nici nu au suficiente voturi să facă asta.

Premierul a mai explicat că „Guvernul cade decât prin demisia primului ministru” și a dat asigurări că nu se sperie așa ușor.

În legătură cu candidatura la prezidențiale, Viorica Dăncilă spune că îl va învinge pe Klaus Iohannis. Ea se bazează mai mult pe votul femeilor din România și pe voturile seniorilor țării. De asemenea, a dat asigurări că nu există niciun blat cu Iohannis și că nu a intrat în competiție doar să facă figurație.

„Miza PNL sunt alegerile locale, vor alegeri în două tururi. Miza USR sunt alegerile anticipate, iar miza lui Iohannis este să câștige un nou mandat”. Lidera PSD spune că doar partidul pe care îl conduce are grija oamenilor.