Evenimentul Zilei > Politica > Dăncilă continuă epurările. Nimeni nu se aștepta la o asemenea decizie. Ce șef de instituție a fost demis
Dăncilă continuă epurările. Nimeni nu se aștepta la o asemenea decizie. Ce șef de instituție a fost demis

Dăncilă continuă epurările. Nimeni nu se aștepta la o asemenea decizie. Ce șef de instituție a fost demis

Premierul Viorica Dăncilă a decis să o revoce pe Adriana Cotel, cea care deținea funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Viorica Dăncilă a semnat, luni, decizia de revocare a Adrianei Cotel din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Atribuţiile de preşedinte vor fi exercitate temporar de vicepreşedintele Răzvan Teohari Vulcănescu, potrivit unui alte hotărâri publicate în Monitorul Oficial.

Este a doua demitere despre care se vorbește luni. Odată cu demisia lui Darius Vâlcov din funcția de consilier pe probleme economice a premierului Viorica Dăncilă, Teodorovici a luat decizia de a o demite pe șefa ANAF. Potrivit informațiilor care au circulat în spațiul public, Triculescu a fost protejata lui Vâlcov.

Ministrul Finanțelor a fost nemulțumit de prestația blondei de la Fisc și i-a reproșat nivelul scăzut al încasărilor, dar și faptul că românii nu și-au primit înapoi taxa auto. Mai mult, funcționarea cu sincope a sistemului informatic al ANAF este un alt motiv de nemulțumire. Prima măsură luată de Triculescu a fost una care a produs un adevărat haos: depunerea declarației unice doar online.Joi, printr-o OUG, s-a revenit asupra modalității de depunere a declarației în sensul că se poate face și la ghișeu.

Depunerea acestui document a fost amânată până pe 31 iulie 2019 din cauza problemelor pe care le-au întâmpinat foarte multe persoane.

Ministrul Eugen Teodorovici mărturisea că ar putea reveni la ambele variante. „Au fost solicitări justificate pentru a avea o astfel de alternativă, cel puțin o perioadă, până când acest sistem va fi definitivat (…) Luăm în calcul inclusiv depunerea pe hârtie a acestei declarații, pentru o anumită perioadă de timp, până când lucrurile se reglează definitiv. Cel puțin până la finalul anului”, a declarat Teodorovici.