„Așa cum ne demonstrează și actuala tensiune internațională generată de pandemia de Coronavirus, în momentele de criză acută, greul cade, cu intensități și consecințe diferite, pe fiecare națiune în parte. În schimb, statele slabe rămân veritabile focare de instabilitate care pot „contamina” și dincolo de propriile granițe(…)Patriotismul, consolidarea instituțiilor statului, dezvoltarea pieței interne și a clasei de mijloc sunt esențiale, mai ales în contextul globalizării”, a scris Dan Voiculescu pe blogul său.

Apoi, el opinează că patriotismul și globalizarea nu se exclud reciproc.

„Globalizarea rămâne un fenomen preponderent pozitiv atât timp cât se manifestă intre națiuni puternice care, întâlnindu-se, se dezvoltă reciproc. Iar patriotismul este o calitate absolut benefică atâta vreme cât nu devine intolerant, cât nu exclude cooperăriile pe plan extern.

În prezent, globalizarea reprezintă o realitate obiectivă și ireversibilă. Pentru că această realitate să nu creeze crize mondiale imposibil de administrat este nevoie, mai mult decât oricând, de națiuni puternice, de patriotism echilibrat și pragmatic”, susţine Dan Voiculescu.