Evenimentul Zilei > International > Dan Tudorache, mișcări de ultim moment în scandalul alegerilor de la Sectorul 1
Dan Tudorache, mișcări de ultim moment în scandalul alegerilor de la Sectorul 1

Dan Tudorache, mișcări de ultim moment în scandalul alegerilor de la Sectorul 1

Războiul continuă și ia calea procedurilor birocratice.

Situația este extrem de încordată la Sectorul 1, acolo unde Dan Tudorache și PSD îi acuză pe rivalii de la USR-PLUS că au fraudat alegerile. Totul a explodat după apariția celebrului filmuleț în care se vede cum mai multe persoane oficiale intră în camera unde erau depozitate sacii cu voturi. Tudorache a spus că nimeni nu ar fi trebuit să pătrundă acolo. În aceste condiții, cel care a fost primar în perioada 2016-2020 a depus o cerere oficială la Biroul Electoral Central pentru anularea alegerilor locale.

Edilul este încă în funcție și a făcut o plângere la Parchetul General şi SIIJ împotriva procurorului care a ocupat funcţia de preşedinte de Biroului Electoral de Circumscripţie Sector 1, pe care-l acuză de abuz în serviciu. De asemenea, plângerea penală a fost formulată de PSD şi împotriva liderului USR, Dan Barna, precum şi a membrului USR, Andrei Nicolaescu.

„Nu există niciun proces verbal de intrare în acea cameră. Procurorul i-a dat drumul să vină la şedinţa BES. Urmează ca după această şedinţă să se întoarcă la secţia 4 azi sau mâine. (n.r. – marți) să continue cercetările. Vor merge toţi reprezentanţii din Birou. Aşa spunea procurorul. Spun că e foarte bine să se elucideze ce s-a întâmplat”, a spus Dan Tudorache la România TV.

„Nu avea ce să caute în acea sală”

„În această şedinţă se va decide dacă se votează renumărarea sau se închide procesul”, a mai afirmat Dan Tudorache. În ceea ce privește cererea de renumărare a voturilor, ea „este făcută cerere la BEC de ieri. Aştept ca mâine să se ia în discuţie. Vom vedea. La BEC este făcută cererea de anulare”, a precizat politicianul.

Legat de apariția lui Andrei Nicolaescu, membru USR, consilier al lui Clotilde Armand, în acel filmuleț, Tudorache a afirmat: „A intrat şi nu avea ce să caute în acea sală. Eu, în calitate de candidat, nu am avut voie să intru. Jandarmul mi-a spus să stau în tocul uşii. Eu am respectat legea. Era vorba despre o renumărare a unei secţii de votare.

Am respectat ce mi s-a spus. Am stat exact la uşă, dar văd că legea este bună de respectat pentru PSD, nu pentru USR.”

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: