Demisia lui Felix Stroe, înaintată, joi, Consiliului de Administrație al RAJA Constanța, vine la numai câteva zile după șocul pierderii alegerilor locale de către PSD, care a rămas atât fără primar cât și fără funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța. Primarul PSD, Decebal Făgădău, a pierdut în favoarea senatorului PNL, contraamiralul în rezervă Vergil Chițac, iar Felix Stroe, care a candidat pentru șefia Consiliului Județean Constanța, a fost întrecut de liberalul Mihai Lupu.

De altfel, imediat după câștigarea șefiei CJC, Mihai Lupu, i-a cerut lui Felix Stroe să demisioneze din fruntea RAJA.  „Am spus-o de multe ori că dacă într-un județ, din 70 de uat-uri, doar 40 au apă, acel manager de companie, practic, ar trebui ca, de săptămâna viitoare, să își prezinte demisia și să plece de acolo. Nu e posibil ca pe această secetă să nu uzi câteva mii de hectare. Nu e posibil să împovărăm tot județul cu anumite practici și tarife și să nu avem apă pentru cetățenii acestui județ”, s-a revoltat Mihai Lungu.

Felix Stroe conducea RAJA din 2003, compania având ca acționar majoritar Consiliul Județean Constanța și 33 de primării din județ. Valoarea contractelor cu fonduri europene accesate de RAJA în ultimi ani depășește un miliard de euro, compania ocupându-se și de managementul alimentării cu apă și canal în mai multe județe din România. Compania RAJA SA Constanța funcționează în baza ordonanței privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Felix Stroe renunță la funcția de manajer RAJA, dar nu și la cea de lider al organizației județene a PSD Constanța, urmând să se implice în pregătirea alegerilor parlamentare. El a declarat, pentru EVZ, că în toți anii în care a condus RAJA, „am muncit ca un rob, am obosit și vreau să mă odihnesc”. Cel mai probabil, Stroe a preferat să plece de acum, decât să treacă printr-un război de uzură în urma căruia s-ar fi ajuns la același deznodământ.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE