Evenimentul Zilei > Economie > Dan Șova: Finanțatorii lucrărilor de la Autostrada Comarnic-Brașov nu au ajuns la o decizie
Dan Șova: Finanțatorii lucrărilor de la Autostrada Comarnic-Brașov nu au ajuns la o decizie

Dan Șova: Finanțatorii lucrărilor de la Autostrada Comarnic-Brașov nu au ajuns la o decizie

Instituţiile financiare internaţionale nu au decis încă dacă şi cu cât finanţează Autostrada Comarnic - Braşov, hotărâre de care depinde respectarea termenului fixat de Guvern pentru această lucrare, a anunţat ministrul Transporturilor, Dan Şova.

„Noi ne-am terminat treaba. În acest moment, CNADR (Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România n.r), Guvernul României, noi nu aşteptăm decât instituţiile financiare internaţionale (…) să stabilească dacă finanţează şi cu cât, pentru a vedea exact care va fi ponderea instituţiilor financiare internaţionale şi ponderea băncilor private. Mai sunt unele discuţii între instituţiile financiare internaţionale şi constructori, tot cu privire la finanţare, dar sunt chestiuni care nu implică vreo decizie a CNADR. CNADR şi-a terminat treaba, deci deocamdată aşteptăm”, a spus ministrul Transporturilor, Dan Țova, într-o conferinţă de presă susţinută la Mediaş (judeţul Sibiu), transmite Agerpres.

Șeful de la Transporturi speră că va fi respectat preţul kilometrului de autostradă de munte în cazul Comarnic – Braşov anunțat în luna aprilie. La acea vreme, Dan Șova declara ca acesta este unul dintre cele mai scăzute din lume, în condiţiile în care pentru lucrări similare în SUA, Germania, Franţa şi Spania preţul a fost de 2,5 – 3 ori mai mare decât ce au negociat autorităţile române din domeniu. Astfel, un kilometru din Autostrada Comarnic – Braşov va fi de 1,5 – 1,8 miliarde de euro, lucrările urmând să fie finalizate în 2016.