Dan Petrescu, cel mai bine plătit antrenor. La salariu se vor adăuga multe alte prime

Dan Petrescu, cel mai bine plătit antrenor. La salariu se vor adăuga multe alte prime Dan Petrescu. Sursa foto: Facebook

Dan Petrescu urmează să sosească la Cluj-Napoca pentru a semna cu CFR. Antrenorul va avea un salariu de 30.000 de euro plus alte bonusuri de victorii pentru fiecare etapă. etapă. De asemenea, va avea o primă de campionat care ajunge la 200.000 de euro, plus clauză de reziliere.

 Dan Petrescu, cel mai bine plătit antrenor

Dan Petrescu s-a despărțit de Coreea de Sud și urmează să revină la Cluj-Napoca, pentru a semna cu CFR. Patronul Nelu Varga va semna zilele acestea noul angajament cu antrenorul.

Potrivit surselor, antrenorul va avea un bonus uriaș dacă va reuși lovitura anului: 200.000 de euro. Bani degrevați de orice alt obiectiv următor, precum o calificare în grupele unei competiții europene. Salariul lunar al lui Dan Petrescu va fi de aproape 4 ori mai mare decât cel al lui Elias Charalambous,

Dan  Petrescu va primi 30.000 de euro, peste italianul Andrea Mandorlini (18.000 de euro) și Adrian Mutu (15.000 de euro). La salariul se vor adăuga prime duble de victorie în competițiile interne, bonusuri de promovare jucători U21, de fotbaliști la echipa națională, la loturile de juniori, de golgheter al Ligii 1 etc.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ar putea fi o imagine cu 9 persoane, persoane jucând fotbal, persoane jucând fotbal şi textDan Petrescu, cel mai bine plătit antrenor. Sursa foto: CFR Cluj/Facebook.

Este cel mai bine plătit antrenor din Superligă

Comparativ, omologul de la FCSB, Elias Charalambous, principalul favorit la câștigarea campionatului, are aproximativ 8.000 de euro. Cel mai bine plătit antrenor din L1 ar fi în acest moment Ioan Ovidiu Sabău (U Cluj) - 25.000 de euro. Conform actelor, în această sumă intră și cuantumul salariilor membrilor staff-ului tehnic.

Cristiano Bergodi (Rapid) ar încasa aproximativ 15.000 de euro/lună. Ivaylo Petev (Universitatea Craiova) - 12.000 de euro/lună. Iar  Zeljko Kopic (Dinamo) - 8.000 de euro/lună.

Clauză de reziliere a lui Dan Petrescu este 400.000 de euro

Dan Petrescu va avea și o clauză cu CFR Cluj de 400.000 de euro. Dacă pleacă din proprie inițiativă, plătește el. Dacă este concediat de către club, primește el suma.

Totodată, pentru viitorul sezon, bonusul de titlu, de 200.000 de euro, va fi condiționat de accederea într-o grupă europeană. Fiind trei sume distincte, în funcție de eventuala calificare. Suma totală ar fi pentru calificarea în grupele Champions League.

Bonusul antrenorului este cel puțin dublu față de cel al celui mai bine plătit jucător din lot. Oricum, revenirea lui Dan Petrescu la CFR Cluj reprezintă un efort financiar mare. Conform ultimului bilanț financiar, datoria totală a ardelenilor însumează 35 de milioane de euro, la finele lui 2023, cu 4 milioane de euro mai mult decât în 2022, scrie gsp.ro.