Dan Petrescu, antrenorul echipei Kuban Krasnodar, continuă să se remarce în fotbal, prin atitudinea violentă față de arbitri. Tehnicianul și-a ieșit din minți la meciul disputat de elevii săi împotriva formației Sokol Saratov (scor 0-0), în liga secundă rusă.

Trimis să se calmeze trei etape

Enervat din cauza unui fault nesancționat, Petrescu s-a îndreptat către arbitrul Aleksey Matyunin, gesticulând nervos și țipând din toți rărunchii.

„Centralul” n-a stat la discuții și l-a eliminat pe românul care n-a putut fi calmat de secunzii săi. În drumul către vestiare, „Bursucul” și-a scos bluza de trening și a dat cu ea de pământ. Comisia de Disciplină a Federației Ruse de Fotbal a decis să-l suspende pe antrenor timp de trei etape.

„N-am să mai fac așa ceva vreodată”

Fostul internațional român și-a cerut scuze pentru ieșirea nervoasă.

„Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat. Vreau să-mi cer scuze în fata adversarilor, a fanilor și a arbitrilor. M-am comportat impulsiv și mi-am pierdut calmul. Am acumulat mult stres în acest sezon. Promit ca n-o sa mai fac niciodată așa ceva. Fotbalul înseamnă emoție, dar nu trebuie să depășim o anumită limită. Cu siguranță n-am să mai fac așa ceva vreodată”, a spus Dan Petrescu.

Problema este că antrenorul nu se află la primul incident de acest gen. De-a lungul timpului, „Bursucul” a devenit cunoscut pentru protestele vehemente îndreptate împotriva arbitrilor, pe tot parcursul partidelor, la cele mai banale faze. La Unirea Urziceni, Petrescu făcea un adevărat circ împreună cu Mihai Stoica, de multe ori cei doi încercând să pună presiune pe „fluierași”.

Fostul fundaș dreapta nu s-a schimbat nici în Rusia. În 2013, atunci când antrena la Dinamo Moscova, a fost acuzat că a rupt ușa de la vestiar, după o confruntare cu Alania Vladikavkaz.