Dan Diaconescu merge în instanță. Procesul patronului OTV începe la Judecătoria Constanța

Dan Diaconescu merge în instanță. Procesul patronului OTV începe la Judecătoria Constanța Dan Diaconescu. Sursa foto: INQUAM_Photos

Dan Diaconescu va merge în instanță, la Judecătoria Constanța. Procesul fostului patron OTV, acuzat de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile urmează să înceapă.

Tribunalul Constanţa a respins ca nefondată contestaţia formulată faţă de decizia pronunţată de judecătorul de cameră preliminară. Astfel, procesul fostului om de televiziune poate începe.

Dan Diaconescu merge în instanță

Magistraţii au dispus, definitiv, începerea judecăţii pe fond în dosarul fostului patron al OTV. Dan Diaconescu a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile. Tribunalul a respins ca nefondată contestaţia formulată de inculpat, iar procesul poate începe. Decizia este definitivă.

Diaconescu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. El a fost cercetat sub control judiciar pentru act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile. Ambele infracțiuni, au stabilit anchetatorii, au fost în formă continuată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit procurorilor, în 2020, fostul patron OTV ar fi întreţinut raporturi sexuale cu o minoră în vârstă de 15 ani. El i-a plătit suma de 300 de lei, în timp în camera unui hotel din municipiul Bucureşti. În dosar, procurorii au mai stabilit că astfel de infracțiuni au fost comise în locații din stațiunea Olimp și municipiul Constanța.

„În jurul datei de 20.09.2020 şi în jurul datei de 22.09.2020, inculpatul D. C.-D. a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale consimţite cu persoana vătămată T. A., cunoscând că aceasta este minoră şi că practică prostituţia, contra sumei de 800 de lei (400 lei la data de 20.09.2020 şi 400 lei la data de 22.09.2020), în timp ce se aflau în camera unui hotel, situat în staţiunea Olimp din judeţul Constanţa”, au stabilit procurorii, conform unui comunicat.

Instanță

Proces. Sursa foto: Arhiva EVZ

Comunicatul oficial al procurorilor

Procurorii au mai stabilit că Dan Diaconescu a mai avut relații cu minora și un an mai târziu. Anchetatorii au precizat că fostul patron OTV cunoștea că fata era prostituată și primea bani în schimbul relațiilor sexuale. De altfel, el i-a plătit mai multe sume de bani.

„În jurul datei de 15.08.2021 şi în jurul datei de 16.08.2021, inculpatul D. C.-D. a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale consimţite cu persoana vătămată T. A., cunoscând că aceasta este minoră şi că practică prostituţia, contra sumei de 800 de lei (400 lei la data de 15.08.2021 şi 400 lei la data de 16.08.2021), în timp ce se aflau în dormitorul apartamentului martorului G. G.-V., situat în cartierul Poarta 6 din municipiul Constanţa”, se mai arăta în comunicatul transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

OTV

Paronul OTV Sursa foto: EVZ

Dan Diaconescu prins din cauza unui telefon furat

Procurorii au deschis ancheta împotriva fostului patron OTV în contextul anchetării furtului unui telefon mobil. Pe dispozitiv aceștia au descoperit o înregistrare video în care Dan Diaconescu apărea împreună cu prostituata minoră. Pornind de la datele preliminare, procurorii au inițiat cercetările și au făcut mai multe percheziții domiciliare.

„În ziua de 06.04.2023 la locuinţa inculpatului din municipiul Bucureşti şi la un alt imobil deţinut de acesta, situat în municipiul Constanţa, au fost efectuate două pecheziţii domiciliare. Cu ocazia percheziţiei efectuate la locuinţa din municipiul Bucureşti au fost ridicate mijloace de stocare a unor date informatice, respectiv telefoane mobile, laptopuri, hard diskuri externe şi stickuri de memorie.

În seara de 06.04.2023 bărbatul în cauză a fost ascultat, în calitate de suspect ... Cu această ocazie el nu a recunoscut comiterea faptelor imputate”, anunțau procurorii de pe lângă Judecătoria Constanța, citați de Ziua de Constanța.