Evenimentul Zilei > Politica > Nicușor Dan, despre Dacian Cioloș: ”o persoană conservatoare, fără intenții clare de a intra în USR”
Nicușor Dan, despre Dacian Cioloș: ”o persoană conservatoare, fără intenții clare de a intra în USR”

Nicușor Dan, despre Dacian Cioloș: ”o persoană conservatoare, fără intenții clare de a intra în USR”

Fostul președinte al USR consideră comică posibila înscriere a lui Dacian Cioloș în partid, un conservator într-o formațiune care este definită drept progresistă.

”Dacian Cioloş este o persoană destul de conservatoare – nu-i un secret pentru nimeni – şi este un pic comic că persoanele cele mai vocale care doreau venirea lui în USR sunt cele care vor să definească acum un partid progresist în care Dacian Cioloş să nu-şi găsească locul, de fapt”, a declarat Nicuşor Dan, la postul digi 24, potrivit news.ro.

El a mai spus că nu s-a  opus intrării în USR al fostului premier tehnocrat, Dacian Cioloș deși intențiile acestuia nu au fost exprimate clar.

”La modul general, domnia sa nu a tranşat între opţiuni divergente: una să vină într-un partid care are nişte reguli foarte stricte de admitere de membri şi, din cauza asta, poate să crească mai încet, iar a doua să încerce o grupare a tot ce înseamnă forţe de dreapta, inclusiv oameni care au mai activat politic”, a declarat Nicușor Dan.

Întrebat dacă referendumul intern din USR legat de poziţionarea partidului faţă de definirea familiei în Constituţie riscă să ducă la sciziunea partidului, Dan a răspuns: ”Riscul există, dar este mic. Cele două manifeste care au apărut nu reprezintă opinia a două jumătăţi de partid, ci a unor grupuri care împreună nu au 20% din membrii partidului. Dorinţa membrilor partidului este de a continua împreună şi de a reduce aceste tensiuni de ordin ideologic care nu sunt pe agenda publică”.

În ce priveşte poziţia sa, fostul lider al USR  a reiterat că partidul nu ar trebui să adopte o poziţie categorică în această chestiune pentru a nu veni în contradicţie cu convingerile intime ale unor membri ai săi.