Evenimentul Zilei > Politica > Dan Barna vizat de o nouă anchetă penală. Replica USR PLUS: „Nu e o coincidență stranie”
Dan Barna vizat de o nouă anchetă penală. Replica USR PLUS: „Nu e o coincidență stranie”

Dan Barna vizat de o nouă anchetă penală. Replica USR PLUS: „Nu e o coincidență stranie”

Co-președintele USR PLUS, Dan Barna, este vizat de o nouă anchetă penală, în baza unei sesizări care a fost transmisă de DLAF la DNA.

DLAF, instituție subordonată Guvernului condus de Florin Cîțu, a trimis la DNA o nouă sesizare care vizează o firmă la care este acționar Dan Barna. Este vorba despre proiectul „Biblioteca bunelor practici. Concept inovator de dezvoltare a mediului rural”, implementat de firma liderului USR PLUS și a soției sale.

Potrivit inspectorilor DLAF, în urma verificărilor pe care le-au derulat cu privire la această firmă „au rezultat indicii privind posibila săvârșire a unor fapte de natură penală”. De aici și această nouă anchetă împotriva lui Dan Barna.

„În urma verificărilor efectuate în cazul proiectului «Biblioteca bunelor practici. Concept inovator de dezvoltare a mediului rural» (POSDRU/135/5.2/S/125782 – cod SMIS 51031), având ca beneficiar S.C. Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare DCG SRL, au rezultat indicii privind posibila săvârşire a unor fapte de natură penală, motiv pentru care Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF a procedat la întocmirea actelor de sesizare. Întreaga documentaţie a fost transmisă Direcţiei Naţionale Anticorupţie (Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie)”, se arată într-un răspuns transmis de DLAF pentru Digi 24.

În data de 22 septembrie 2021, DNA a anunţat că într-un alt dosar care îl viza pe Dan Barna, procurorii au dispus soluţia de clasare. Decizia a fost luată pe motiv că „fapta nu există.

Replica dată de USR PLUS

În contextul noii sesizări formulate de DLAF, către DNA, împotriva lui Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR PLUS Ionuț Moșteanu a apreciat că nu este întâmplătoare. El a spus că DLAF, care este în subordinea premierului Florin Cîțu, a făcut acest anunț chiar înainte de votul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului.

„Constat din nou că DLAF, care este în subordinea premierului Cîțu, păstrează bucățele din investigații mai vechi ca să genereze câte o știre cu Dan Barna la DNA, în niște momente convenabile dpdv al contextului politic. Oricât ar crede unii și alții că nouă ni se înmoaie genunchii la o amenințare de genul ăsta, nu e așa. USR PLUS este foarte hotărât să meargă înainte, Florin Cîțu va pleca de la Palatul Victoria.

Pun această nouă informație pe seama unei viitoare moțiuni de cenzură care va trebui votată săptămâna viitoare. Evident că nu e o coincidență stranie că apare brusc această trimitere de la DLAF, într-un moment în care urmează să vină la vot o moțiune împotriva Guvernului Cițu”, a declarat Ionuț Moșteanu, la Digi24.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: