Evenimentul Zilei > Justitie > Dan Andronic, prima reacție după decizia Parchetului General. DILEMA care a rămas în privința lui Kovesi
Dan Andronic, prima reacție după decizia Parchetului General. DILEMA care a rămas în privința lui Kovesi

Dan Andronic, prima reacție după decizia Parchetului General. DILEMA care a rămas în privința lui Kovesi

Decizia Parchetului General, care a anunțat în cursul zilei de luni că a deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu și falsificare a documentelor și evidențelor electorale ca urmare a dezvăluirilor făcute de Dan Andronic în Evenimentul Zilei, a stîrnit și primele reacții ale jurnalistului.

Aflat într-o vacanță în SUA, Dan Andronic a reacționat pe pagina de facebook la cîteva minute după ce a aflat decizia Parchetului General.  

“Așteptând să ajung la Washington am aflat că s-a decis deschiderea unui dosar de către PG ca urmare a dezvăluirilor mele legate de noaptea alegerilor din 2009.  Singurul lucru bun este că Laura Codruța Kovesi va trebui să recunoască că a fost acolo și că a discutat teme politice! Vom vedea dacă este un dosar menit să dezgroape sau să îngroape…”

Dan Andronic a menționat că deschiderea dosarului nu schimbă faptul că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, nu poate să nege prezența sa în casa lui Gabriel Oprea în noaptea alegerilor prezidențiale din 2009.

"Numele Laurei Codruţa este singurul nume care a fost evocat, este singurul demnitar rămas în post. George Maior este acum ambasador la Washington, singurul înalt demnitar de acolo care are o funcţie şi acum este Laura Codruţa Kovesi. Îmi cer scuze, dar doamna Kovesi nu răspunde la nicio întrebare legată de evenimentele din 2009. Procurorii au ceva indicii, altfel nu ar ancheta"

 

Jurnalistul a repetat, ca de fiecare dată, că nu a pronunţat vreo acuzaţie în dezvălurile făcute în cadrul serialului publicat de EVZ – ”Noi suntem Statul”: 

”Eu nu am pronunţat nicio acuzaţie. Eu sunt sătul de procurori, şi în presă, şi în afara presei. Eu nu voi face altceva decât să merg şi să spun ce ştiu. Eu când am ajuns acolo, am intrat şi i-am găsit acolo(n.r. Kovesi, Coldea şi Maior, acasă la Gabriel Oprea)”. El a spus că e posibil ca procurorii să descopere că, la alegerile din 2009, Băsescu a fost furat de PSD la voturi și nu așa cum se vehiculează acum că voturile au fost fraudate de oamenii lui Băsescu.

 

Dan Andronic a mai spus la Realitatea Tv: "Ce a spus preşedintele Traian Băsescu este perfect logic. Haideți să vedem rezultatul, să vedem cum se termină". 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: