Evenimentul Zilei > Politica > Dan Andronic, despre scandalul de la Sectorul 1. „Încearcă să se pună batista pe țambal”
Dan Andronic, despre scandalul de la Sectorul 1. „Încearcă să se pună batista pe țambal”

Dan Andronic, despre scandalul de la Sectorul 1. „Încearcă să se pună batista pe țambal”

Jurnalistul Dan Andronic susține că nu se va ajunge în situația în care alegerile de la Sectorul 1 să fie anulate.

Joi, jurnalistul Dan Andronic a analizat scandalul Clotilde Armand – Dan Tudorache de la Sectorul 1. De asemenea, jurnalistul EvZ mai susține că aceste alegeri au scos la iveală niște probleme întâmpinate și la celelalte runde de alegeri, dar care este posibil să fi fost ignorate.

„Mi se pare o felie din ceea ce putem numi prăjitura alegerilor. Sectorul 1 are avantajul de a fi un sector vizibil, care are camere peste tot. Lumea s-a concentrat pe el, mai ales ca diferența este foarte mică. Aștept și eu clarificări în ceea ce privește informațiile potrivit cărora s-au făcut un număr impresionat de vize de flotant în ultima vreme”, a spus Dan Andronic.

Scandal uriaș la Biroul Electoral Sector 1. „Fraudă. Au intrat cu saci de voturi”

În ceea ce privește imaginile difuzate la emisiunea lui Mihai Gâdea, în care membri USR-PLUS umblă la buletinele de voturi, strânse în saci, într-o încăpere a Biroului Electoral de Circumscripție a Sectorului 1, Dan Andronic susține că „nu aveau ce să caute acolo după momentul la care au fost sigilate. Președintele Biroului Electoral nu e un Dumnezeu. Odată ce s-a sigilat, trebuie sa rămână așa. Sau să fie prezenți toți observatorii, nu doar cei de la un partid. Reprezintă o metodă de influențare a voturilor. Încearcă să se pună batista pe țambal. Clotilde și-a reeditat postarea de patru ori. Cel mai simplu e sa spui adevărul.

Sincer, eu nu cred se va ajunge la anularea a alegerilor. M-aș mulțumi si cu renumărarea voturilor. Alegerile astea au arătat niște probleme pe care poate le-au avut si alegerile trecute, iar noi nu le am văzut. Se va ajunge în instanță iar acolo vom avea o soluție”.

Referitor la reacția premierului Ludovic Orban cu privire la acest scandal, Dan Andornic este de părere că „domnul Orban a vorbit ca președinte al PNL, nu ca premier”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.