Evenimentul Zilei > Actualitate > Revoltător. Viaţă de sclav la 11 ani. Un copil trimis să muncească cu ziua chiar de tatăl său
Revoltător. Viaţă de sclav la 11 ani. Un copil trimis să muncească cu ziua chiar de tatăl său

Revoltător. Viaţă de sclav la 11 ani. Un copil trimis să muncească cu ziua chiar de tatăl său

Un asistent social din Dâmboviţa a sesizat Poliţia despre un caz revoltător din localitatea Pătroaia. Este vorba despre un copil de 11 ani care a fost obligat să renunţe la şcoală pentru a munci cu ziua în condiţii deosebit de grele.

 

Locuitorii din Pătroaia spun că băieţelul a fost trimis la muncă chiar de tatăl său care este cunoscut ca un om ce a picat în darul băuturii de când soţia l-a părăsit, potrivit stiri.tvr.ro

Asistentul social care a descoperit acest caz spune că băieţelul mai are încă trei fraţi şi patru surori, dar aceştia sunt în grija autorităţilor. Aşa a ajuns ca minorul să lucreze cu ziua. Din spusele băiatului, acesta nu a primit niciodată vreun ban pentru că aceştia erau daţi tatălui său.

La vârsta lui are grijă de animale pe câmp şi mai este pus uneori şi la alte munci pe care ar trebui să le facă un adult.

Poliţiştii care au preluat cazul au afirmat că bărbatul unde băiatul munceşte nu a recunoscut că îl punea la muncă.

Nici chiar tatăl copilului nu recunoaşte că l-a trimis la muncă pe micuţ.

Pentru a stopa chinurile băiatului, poliţiştii l-au dus la un centru de plasament din Târgovişte. La acest stabiliment sunt şi ceilalţi şapte fraţi ai băiatului.

Poliția din Găești a întocmit un dosar penal pentru trafic de minori și exploatarea persoanelor vulnerabile, iar cazul ar putea intra în atenția DIICOT.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: