Dacian Cioloș, în fruntea listei REPER pentru alegerile europarlamentare

Dacian Cioloș, în fruntea listei REPER pentru alegerile europarlamentare Dacian Cioloș. Sursa foto: Arhiva EVZ

Există posibilitatea ca fostul prim-ministru Dacian Cioloș să fie desemnat pentru a deschide lista REPER la alegerile europarlamentare din luna iunie, conform surselor politice.

Numai că, scenariul cu Dacian Cioloș în fruntea listei pentru europarlamentare generează tensiuni între co-președinții partidului, aceștia având și ei intenția de a ajunge în Parlamentul European.

Candidatura lui Dacian Cioloș la europarlamentare creează tensiuni în partid

Dacă REPER ar reuși să depășească pragul electoral, partidul ar trimite doi deputați la Bruxelles. Atât Ramona Strugariu, cât și Dragoș Pîslaru își doresc să ocupe a doua poziție pentru Parlamentul European, poziție care ar deveni eligibilă.

În prezent, Ramona Strugariu este favorită din cauza cotei de gen. Decizia privind desemnarea va fi anunțată la începutul lunii martie, pe baza rezultatelor unui sondaj de opinie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacian Cioloş şi-a anunţat în partid intenţia de a candida la europarlamentare. Prezenţa lui Cioloş în fruntea listei este singura şansă ca REPER să treacă pragul electoral.

Am comandat un sondaj de opinie în care îl măsurăm pe Cioloş, dar şi alte nume din afara partidului care ne-ar putea ajuta să facem un rezultat cât mai bun la alegerile europarlamentare.

Dacă REPER nu trece pragul la europarlamentare, partidul dispare. Însă decizia lui Dacian Cioloş de a candida la europarlamentare a creat tensiuni între Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru din cauza poziţiei eligibile pentru Bruxelles. Practic, s-ar bate amândoi pe un loc eligibil”, declară surse din conducerea REPER pentru News.ro.

Dacian Cioloș

Sursa foto: Facebook/ Dragoș Pîslaru

Intenția fostului premier i-a luat prin surprindere pe cei doi co-președinți REPER

Sursele susțin că Ramona Strugariu e posibil să ocupe locul doi pe liste, pentru că partidul are cota de gen. Așadar, Dragoș Pîslaru ar trece pe locul trei, însă e greu de crezut că partidul va ajunge la 9%, astfel încât Pîslaru să prindă un loc la Bruxelles.

Decizia lui Dacian Cioloș de a candida pentru Parlamentul European a fost o surpriză pentru co-președinții partidului, Dragoș Pîslaru și Ramona Strugariu.

Aceștia se așteptau ca Cioloș să candideze la alegerile prezidențiale, în timp ce ei să deschidă lista pentru europarlamentare.

Dacian Cioloș

Sursa foto: Ramona Strugariu/ Facebook

Dacian Cioloș ar putea atrage 5% din voturi

Sursele citate mai punctează că situația a creat un conflict de orgoliu între cei doi co-președinți.

Sub conducerea lor, partidul e la 1-2%, deci n-ar avea niciunul şanse să ajungă în Parlamentul European. Cu Dacian Cioloş cap de listă, am spera la 5%, deşi nici aşa nu am fi siguri că trecem pragul electoral.

Totuşi, Cioloş ar mai putea tracta pe cineva în Parlamentul European. De la zero la două mandate e diferenţă mare”.