Evenimentul Zilei > Politica > Dacian CIOLOŞ: „Nu trebuie să ne milogim, atunci când ne susţinem punctul de vedere”. Premierul vizitează Olanda, ţară care s-a opus vehement aderării României la Spaţiul Schegen
Dacian CIOLOŞ: „Nu trebuie să ne milogim, atunci când ne susţinem punctul de vedere”. Premierul vizitează Olanda, ţară care s-a opus vehement aderării României la Spaţiul Schegen

Dacian CIOLOŞ: „Nu trebuie să ne milogim, atunci când ne susţinem punctul de vedere”. Premierul vizitează Olanda, ţară care s-a opus vehement aderării României la Spaţiul Schegen

Premierul tehnocrat Dacian Cioloş a făcut o declaraţie tranşantă a în privinţa aderării României la Spaţiul Schengen: „Nu trebuie să ne milogim, atunci când ne susţinem punctul de vedere", a spus prim-ministrul.

„România a făcut eforturile pentru a îndeplini criteriile de aderare la Schengen şi nu cred că se pune problema să ne milogim atunci când ne susţinem punctul de vedere. (…) România a sugerat de mai multă vreme o aderare în trepte la spaţiul Schengen. O primă aderare la spaţiul aerian, care poate să se facă chiar şi în condiţiile actuale de dificultate pentru frontierele terestre, ceea ce ar creşte încrederea în faptul că România poate să îşi asume responsabilităţile de membru al spaţiului Schengen”, a spus premierul Dacian Cioloș, care a participat, luni, la summitul informal al UE de la Bruxelles consacrat problemei imigrației ilegale, transmite digi24.ro.

Dacian Cioloș a precizat că integrarea ţării noastre în spaţiul de liberă circulaţie rămâne în continuare un obiectiv important, chiar dacă viitorul Schengen e pus sub semnul întrebării de criza refugiaţilor.

Premierul român efectuează miercuri o vizită în Olanda – ţară care s-a opus vehement aderării României la Spaţiul Schegen – pentru a prezenta priorităţile guvernului pe timpul preşedinţiei olandeze a Uniunii Europene, care sunt aderarea la Spaţiul Schengen şi încetarea Mecanismului european de verificare a reformelor din justiţie.

O temă principală de discuţie este şi problema migraţiei cu care se confruntă Europa. 

Pe lângă subiecte legate de relaţiile politice şi economice bilaterale, cei doi prim-miniştri vor discuta şi despre situaţia actuală din Euopa, cu precădere despre criza refugiaţilor. Stabilitatea şi securitatea în regiuna noastră este un alt subiect de pe agenda întâlnirii.  După amiază, Dacian Cioloş va avea convorbiri cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului Olandez, dar şi cu membrii comisiilor de afaceri europene. Ziua se va încheia cu o întâlnire cu membrii comunităţii de români din regat. Este prima vizită a lui Dacian Cioloş în Olanda în calitate de prim-ministru, dar şi prima vizită în Olanda a unui premier român în ultimii zece ani.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.