Conform statisticilor, Grupurile franceze Renault şi PSA Peugeot Citroen au raportat în iunie creşteri ale vânzărilor de 3 la sută şi, respectiv, 3,9 la sută – potrivit Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Acest avans se datorează înmatriculărilor de autoturisme Dacia în Europa, care au ajuns la 50.519 unităţi.

În prima jumătate a acestui an, vânzări bune au făcut grupurile germane Volkswagen şi Daimler cu creșteri de 3 la sută și 7,3 procente, grupurile franceze Renault şi PSA Peugeot Citroen cu un avans de 7 şi, respectiv, 2,2 procente și compania americană Ford care a înregistrat o creștere de 3,1 la sută.

În UE înmatriculările de autoturisme noi au ajuns luna trecută la 1,49 de milioane de unități, o creștere de 2,1 la sută, cea mai mare de după criza din 2007.

Trendul de creștere a fost înregistrat și în România care a raportat cel mai semnificativ avans din UE – potrivit ACEA.

Piaţa auto de la noi a crescut cu 47 la sută în iunie, când au fost înmatriculate 8.030 de autoturisme, faţă de 5.462 de vehicule în perioada similară din 2016.

În rândul primelor cinci pieţe europene, livrările au scăzut luna trecută în Germania, cu 3,5 procente şi în Marea Britanie, cu 4,8 la sută, în timp ce Italia, Franţa şi Spania au raportat creşteri de 12,9 procente, 1,6 la sută şi, respectiv, 6,5 la sută.