Evenimentul Zilei > Economie > Dacia Duster, ”chilipirul anului”. Care este motivul laudelor din presa străină
Dacia Duster, ”chilipirul anului”. Care este motivul laudelor din presa străină

Dacia Duster, ”chilipirul anului”. Care este motivul laudelor din presa străină

Un automobil Dacia Duster, în versiunea Comfort TCe 100 GPL, costă 13.243 de euro, în România prin programul Rabla.

Compania Dacia parte a grupului Renault, se pare că va da lovitura. Modelul cel mai recent al Daciei Duster, a fost catalogat “cel mai mare chilipir al anului”, în special în presa spaniolă. Motivul îl reprezintă prețul său mic de vănzare.

“Cel mai mare chilipir al anului”

Grupul Renault a lansat o nouă motorizare pentru automobilele Dacia Duster. Astfel se speră să dea lovitura. Alegerea producătorului este una inspirată, jurnaliștii spanioli apreciind cea mai nouă versiune a mașinii. Ei au efectuat un test cu noua Dacia Duster, pe GPL.

Dacia ar putea avea un mare succes în următoarea perioadă datorită acestei noi motorizări. Sistemul îi ajută pe șoferi să cheltuie mai puțin pentru un plin, versiunile Sandero și Logan eliminand complet diesel-ul. Interesul pentru o instalație GPL din fabrică este unul mare, mai ales pe piața auto din străinătate. Spaniolii publicației El Desmarque au considerat noua versiune Dacia Duster drept un chilipir.

Dacia trebuie să se adapteze la schimbările de piață

“Cei de la Dacia știu foarte bine că trebuie să se adapteze la schimbările de piață pentru a nu rămâne în urmă. Oricât de mult ar domina marca română piața low cost din Spania, producătorul asociat cu Renault nu este străin de ceea ce se întâmplă pe piețele superioare.

Iar motoarele pe GPL capătă din ce în ce mai multă greutate în oferta Dacia și există tot mai mulți adepți. Ținând cont de raportul calitate-preț, un Duster cu motor pe GPL este unul dintre cele mai mari chilipiruri ale anului.

Diferența de preț față de un motor pe benzină este de 500 de euro, dar suma se amortizează foarte rapid, ținând cont de prețul mai mic al GPL-ului. Cei de la Dacia arată foarte clar că gazul va fi din ce în ce mai important în oferta lor. Au pariat deschis pe el și nu pare că rezultatul va fi unul negativ”, au scris jurnaliștii spanioli de la El Desmarque.

Prețul unui automobil Dacia Duster, în versiunea Comfort TCe 100 GPL, are un preț de 13.243 de euro, în România prin programul Rabla.

Dacia Logan, retrasă de pe piața din Franța

Dacă Dacia Duster prezintă tot mă mult interes, versiunea Logan este retrasă de pe piețele din Europa de Vest. Acest lucru este datorat interesului tot mai redus al sedanurilor de clasă mică. Presa franceză a apreciat decizia luată de către producători, modelele Sandero și Duster fiind apreciate de către piața auto din Franța.

“Noua generație a modelului Logan nu va fi comercializată în Europa de Vest. O decizie logică luată de Dacia. Logan a scăzut mult în vânzări după ce Dacia a venit cu Sandero, în 2008, iar apoi cu Duster, în 2010”, scrie caradisiac.com.

Modelul Dacia Logan va putea fi achiziționat în continuare în Europa de Est, conform aceleiași surse.

“Vesticii nu mai sunt atrași de sedan-urile mici. Logan 3 va fi însă disponibil pe piețele din Europa de Est, în țări precum Polonia, Ungaria, România sau Cehia”, notează publicația franceză, potrivit impact.ro.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News