În timp ce poliția a început cercetările, mama fetei încearcă să o găsească apelând la prietenii virtuali. ”Astăzi am să vă cer ajutorul şi am nevoie de ajutor ca de aer, fata din poză este fata care acum 17 ani mi-a adus zâmbetul în casă. De aseară, de la ora 6,30 a dispărut de acasă, rog cine o cunoaşte sau o vede pe undeva să sune la cea mai apropiată secţie de poliţie. Mire dacă vezi anunţul vino mami acasă, orice lucru are o rezolvare, Mire ţi-am zis că tu eşti sufletul nostru, nu-l arunca la gunoi pentru o clipă de rătăcire”, a scris mama fetei pe pagina sa de Facebook.

Încă de marți, în jurul orei 19:30, Poliția Municipiului Lupeni a fost sesizată de femeie că fiica sa minoră, Mirela Gabriela Ghercă, în vârstă de 17 ani, a dispărut de acasă, în urma unei dispute verbale avut cu aceasta.

Semnalmentele minorei: 1,55 m înălțime, greutate 53 kg, păr scurt șaten, ochii căprui, față ovală. Era îmbrăcată cu un trening de culoare gri, având un desen cu Mickey Mouse pe bluză și pe pantalon.

„În urma primirii sesizării, poliţiştii au demarat activități investigative şi de căutare, în vederea depistării fetei, faţă de care a fost solicitată măsura urmăririi naţionale.Persoanele care deţin informaţii utile anchetei sunt rugate să sesizeze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112”, a informat IPJ Hunedoara.