Dacă mănânci regulat legume crude poți scădea riscul de inflamație și cancer

Dacă mănânci regulat legume crude poți scădea riscul de inflamație și cancer Sursa: arhiva EVZ

Există o legumă obișnuită în bucătăria ta care poate ajuta la scăderea riscului de cancer și de inflamații. Un medic spune că există un mod deosebit de bun de a mânca această legumă clasică, ușor accesibilă, pe care o include „în mod obișnuit” în dieta sa. Asigurați-vă că vă faceți provizii. Dr. Poonam Desai, care își împărtășește frecvent cunoștințele culinare pe TikTok, susține că ceapa, care este înțepătoare, dar aromată, vă poate îmbunătăți cu adevărat sănătatea. Tipul de ceapă pe care îl alegeți, însă, poate avea un impact semnificativ.

Aceasta legumă are o mulțime de beneficii

Chiar dacă este cunoscut faptul că îi face să plângă chiar și pe cei mai experimentați bucătari, ceapa este incredibil de eficientă pentru a vă hrăni organele interne, mai ales dacă alegeți „culoarea bună”.

Dr. Desai, care poartă numele de utilizator @doctoranddancer, și-a declarat „dragostea” pentru ceapă - mai ales pentru ceapa roșie - într-un videoclip pe care l-a postat pentru cei 23,7K de urmăritori ai săi. „Sunt medic și mănânc ceapă în mod regulat”, a precizat Dr. Desai. „Cu toate acestea, contează ce fel de ceapă mănânci și cum o mănânci. Proprietățile antioxidante și antiinflamatorii puternice ale cepei provin de la o substanță numită quercetină. Cu toate acestea, culoarea cepei contează”.

Ceapa

Sursa foto: Pixabay

Medicii recomandă ceapa roșie

„Prefer să mănânc ceapă roșie pentru că are un conținut mai mare de quercetină decât ceapa albă sau galbenă. În al doilea rând, gătitul cepei face ca conținutul de quercetină să scadă. Pentru a obține cele mai multe beneficii pentru sănătate, aleg să mănânc ceapa crudă.”

Ceapa

Ceapa. Sursa foto: Pixabay

„Acum, pentru a treia”, a spus ea, „straturile exterioare ale cepei conțin mai multă quercetină decât straturile interioare. Astfel, data viitoare când alegeți o ceapă, alegeți una roșie, încercați să o mâncați crudă și încercați să consumați cât mai multe straturi exterioare”.

Quercetina, un antioxidant extrem de puternic

Quercetina este un antioxidant extrem de puternic, care este un pigment natural care poate fi găsit într-o gamă largă de fructe, legume și cereale, potrivit Healthline. Potrivit studiilor, quercetina poate ajuta în lupta organismului împotriva inflamației, care este legată de probleme de sănătate pe termen lung, cum ar fi cancerul, bolile de inimă și bolile de rinichi.

De asemenea, se știe că quercetina poate avea efecte anticancerigene; o analiză a cercetărilor efectuate pe animale și în eprubete a arătat că pigmentul a inhibat creșterea celulelor canceroase de prostată și a provocat moartea acestora, potrivit The Mirror.

Ne puteți urmări și pe Google News